Elizabeth Kraykovich, Sandra Kraykovich Foto:Tucson Police Department

Sandra Kraikovič (38) i njena majka Elizabet (64) iz Arizone uhapšene su nakon što je devetogodišnja devojčica umrla od teške infekcije koje su izazvale vaške, a koje nije lečila, kao i od neuhranjenosti.

Vatrogasna služba 22. marta hitno je odgovorila na poziv hitne pomoći i pronašla devojčicu bez svesti u njihovoj kući. Uprkos pokušajima da je ožive, devojčica je proglašena mrtvom.

Prema policijskim zapisima, „velika količina buba prekrila je lice devojčice“, a u kosi su bile vidljive „ogromne količine vaški“.

Ilustracija dete Foto:Germano Poli / Alamy / Alamy / Profimedia

Sandra je rekla kako njeno dete boluje od anemije, da je povraćala i da je imala visoku temperaturu, glavobolju, otežano disala i imala je probleme sa ravnotežom.

Pročitajte još...

Prema tekstualnim porukama koje su Sandra i Elizabet razmenjivale, vidi se da su odlučile da ne traže medicinsku pomoć zbog stanja deteta. Takođe je poznato da je Sandrin dečko nagovarao da odveze dete u bolnicu, ali da je ona to navodno odbila.

Policija je rekla da su i brat i sestra preminulog deteta takođe imali tešku infekciju vaški, tako da su odmah odvedeni kod drugih članova porodice.

Engleska policija
Engleska policija ilustracija Foto:Tristan Potter / SWNS / SWNS / Profimedia

Medicinskim ispitivanjem je utvrđeno da je uzrok smrti devojčice anemija usled nelečene infestacije vaškama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar