Foto: Vlad Ispas / Alamy / Alamy / Profimedia

Žena je bacila svoju decu starosti od dve i tri godine sa balkona hotela u gradu Botošani, a zatim zapretila da će počiniti samoubistvo.

Dvogodišnjak je preminuo u bolnici, a drugi je u komi prebačen u grad Jaši. Nakon što su je vatrogasci sprečili da skoči, žena je tvrdila da nije želela da povredi decu. Ona je svom mužu poslala poruku u kojoj mu je napisala „Zbogom“.

Policija okruga Botošani saopštila je da je žena sa prvog sprata hotela bacila svoju decu od dve i tri godine sa balkona, preteći da će počiniti samoubistvo. Dvoje dece je u teškom stanju prevezeno u bolnicu, a dvogodišnjak je preminuo.

Nakon otprilike dva sata razgovora, „odvraćanjem pažnje bilo je moguće da se žena savlada, od strane vatrogasaca koji su imali pristup sa prozora hotelske sobe na mesto gde se ona nalazila“. Kasnije je primljena na Odeljenje za psihijatriju Okružne bolnice Botošani.

Monitorul de Botošani prenosi da je trogodišnji dečak u dubokoj komi i da je prebačen u Jaši, prenosi Hotnevs.ro.

Prema istom izvoru, žena je poreklom iz Albeštija i sa decom bi došla u Botošani, da odvede mališane da se igraju u parku. Žena je otišla u hotel, rekavši da ne može da stigne na autobus za povratak kući, a hotelsko osoblje ju je smestilo u sobu na prvom spratu, iako je tvrdila da nema ličnu kartu, romaniajournal.ro.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj koji je alarmirao nadležne je čuvar hotela, koji je čuo buku i kada je izašao iz zgrade video da deca padaju na asfalt. Nakon što su je izvukli vatrogasci, žena je tvrdila: „Nisam htela ništa da im uradim. Nisam želela da im uradim tako nešto!“.

Pregovarač Ovidiu Apostoae iz IPJ Botošanija izvestio je da je žena bila veoma uznemirena i rekla da joj je veoma žao zbog onoga što je uradila, da ne želi da ide u zatvor i da ne želi da svet misli da je ona luda.

Ženin muž je izjavio da je bio u Bukureštu i da mu je poslala poruku, a na kraju poruke je stavila „Zbogom”.

U poruci upućenoj njenom mužu, žena ga je optužila da ju je na to naterao.

„Nadam se da ste sada srećni što ste nas se rešili“, napisala je ona, prema izvorima bliskim istrazi. Takođe je izrazila žaljenje što su se venčali i rekla da želi da „pobegne“ od kuće.

Ona je u belešci navela i da misli da je to najgore za decu, „jer nisu krivi”, ali ne može da ih ostavi, jer „niko ih neće voleti”.

„Nadam se da ćeš biti srećan bez nas, zbogom“, napisala je žena svom mužu i dodala da se trudila da uradi sve za porodicu – muža, majku, oca…

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar