Foto: Printscreen wikimedia/Итоговый съезд ОД «Свободный Донбасс

Zaposleni Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije uhapsili su zamenicu šefa proruske vlade anektirane regije Herson Ekaterinu Gubarevu u slučaju privrednog kriminala, prenosi TASS.

„Ekaterina Gubareva je privedena 15. novembra u sklopu krivičnog postupka i s njom se sprovode istražne radnje“, naglasio je izvor TASS-a.

Izvor telegram kanala „Caution, News“ navodi da je Gubareva verovatno osumnjičena kao deo grupe koja je optužena za zloupotrebu proračunskih sredstava.

“Mislim da je reč o najmanje 60 miliona rubalja. Odlučili su da je zatvore, a pokušala je da pregovara. Došla je čak i u Moskvu”, kaže sugovornik Telegram kanala, prenosi Jutarnji list.

Takođe, prema izvoru s kanala „Caution, News“, Gubareva je isprva smenjena s dužnosti, nakon čega je otišla u Moskvu i pokušala promeniti posao, ali je na kraju privedena.

O nestanku Gubareve u utorak, 15. novembra, obavestio je njen suprug, bivši narodni guverner Donjecke regije Pavel Gubarev. Prema njegovim rečima, poslednji put je njegova supruga viđena u blizini zgrade vlade pripojene regije Herson u Geničesku.

Agencija Nexta na Tviteru javlja kako je Ekaterina Gubareva imenovana za zamenicu šefa ruske vlade regije Herson nakon što je prošle nedelje poginuo Kiril Stremusov.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, Kiril Stremusov, zamenik šefa južne ukrajinske regije Herson koga su na tu dužnost postavili Rusi, poginuo je prošle nedelje u saobraćajnoj nesreći.

Stremusov je bio jedna od najistaknutijih javnih ličnosti u ruskoj okupaciji Ukrajine. Često je koristio društvene mreže na kojima je objavljivao prilično agresivne postove, a poslednji se pojavio u sredu ujutro.

Stremusov je redovno objavljivao video snimke na društvenim mrežama o stanju na frontu. Među njima su i one koje prikazuju njegovu vožnju u automobilu velikom brzinom.

U poslednje je vreme pozivao civile da se evakuišu sa zapadne obale rijeke Dnjepar pred sve snažnijom ukrajinskom kontraofanzivom pokrenutom s ciljem povratka teritorija koji su zauzele ruske snage u prvim danima rata.

BONUS VIDEO: Haos na samitu G20: Rusija gubi i tradicionalne saveznike, Britanija poslala brutalnu poruku Putinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar