Foto:Screenshot/Twitter

Dok Rusi trpe značajne gubitke u Ukrajini, na ruskoj državnoj televiziji zaoštrava se vojna retorika. To dokazuje i snimak debate objavljene na Tviteru u kojoj novinarka Margarita Simonjan predlaže "gađanje ukrajinske civilne infrastrukture".

„Na još neoslobođenim teritorijima Ukrajine nalazi se infrastruktura poput elektrana, nuklearki i brojnih drugih čvorišta. Zašto se to ne gađa? To bi moglo uzrokovati velike nevolje našem neprijatelju. Sve to može se odraditi brzo i lako. Udar na sve navedeno imao bi dugoročan uticaj na stanovništvo i to bi na dugo vremena zaokupilo neprijatelja“, rekla je Simonjan.

Vojni stručnjak Aleksej Leonkov jedan je od retkih koji je imao zamerke na njene reči. On, naime, smatra kako bi potpuno zamračenje Ukrajine „uznemirilo narod koji se smatra ruskom braćom po gladi i hladnoći“, prenosi Jutarnji list.

„Možemo biti histerični i tražiti potpuno pomračenje u Ukrajini, ali jeste li razmišljali o posledicama“, pitao je Leonkov, no nije naišao na razumevanje drugih učesnika debate koji su mu uzvratili protivpitanjem: „Moramo li mi tamo uopšte imati prijatelje?“.

Javio se i geopolitičar Dmitrij Kulikov.

„U Ukrajini većina služi Sjedinjenim Državama i želi uništiti Rusiju, oni stoga ne mogu biti naš narod, mi nismo jedan narod“, zaključio je.

Nisu oni jedini koji podstiču napade na infrastrukturu.

Naime, ruski ratni dopisnik i Putinov propagandist Vladlen Tatarski (pravo ime Maksim Fomin) pozvao je na raketiranje elektrana u Ukrajini.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moramo uništiti infrastrukturu, tada bolnice neće moći raditi i više Ukrajinaca će umirati“, čuje se kako govori na snimku objavljenom na društvenim mrežama u kojoj otvoreno govori o ciljevima ruske vojske.

Hana Hopko koja vodi Međunarodni centar za ukrajinsku pobedu kazala je kako je ruski cilj uništiti svu kritičnu infrastrukturu pre zime.

„Putin stvarno misli da ni Ukrajina ni Evropa neće preživeti ovu zimu. To je ono čemu se on stvarno nada i to je zapravo središnji stub oko kojeg sada razvija svoje pretnje“, navodi se.

BONUS VIDEO: Ukrajinske snage napravile zasedu Rusima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare