Alina Kabajeva Foto: / Polaris / Profimedia

Alina Kabajeva, ruska gimnastičarka i navodna dugogodišnja ljubavnica lidera te zemlje Vladimira Putina, pojavila se u javnosti nakon što je više od tri meseca provela u medijskoj ilegali. Iako je pristala da da izjave za medije, odbila je da govori o ratu u Ukrajini i navodnim Putinovim zdravstvenim problemima.

Kabajeva bila jedna od zvanica na otvaranju novog centra za gimnastiku u Sočiju.

Odgovarala je isključivo na pitanja koja se tiču sporta. Okupljenima je poručila da je „nemoguće moguće“.

„Kada sam se bavila gimnastikom i sportom nisam mogla ni da sanjam o takvim uslovima, kao što vi imate u novom trening centru. Međutim, kao što život pokazuje, Rusija je zemlja velikih mogućnosti“, navela je.

Podsetimo, Kabajevu niko nije video od septembra kada su se pojavile glasine da je ponovo trudna i da sa Putinom čeka devojčicu.

Inače, Alina Kabajeva je jedna od najuspešnijih ritmičkih gimnastičarki u Rusiji i osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2004. godine u Atini. Nedugo potom, upoznala se sa Putinom, a sportsku karijeru zamenila političkom. Kabajeva je postala član vladajuće Jedinstvene Rusije i poslanica te stranke u ruskoj Dumi.

Pročitajte još:

Glasine o vezi Putina i lepe gimnastičarke Aline Kabajeve pojavile su se 2008. godine. Putin je 2013. godine objavio da se razvodi od supruge Ljudmile sa kojom ima dve ćerke. Pisalo se da Alina ima sina Dmitrija, kojeg je navodno dobila sa ruskim liderom. Ona je u priči za ruski Vog insistirala je kako je on njen sestrić, a ne sin.

Međutim, nedavno je jedan švajcarski medij objavio izveštaj o tome da Kabajeva sa Putinom ima dva sina, a da su dečaci rođeni 2015. i 2019. godine.

BONUS VIDEO Taktičke vežbe ruskih regruta u Belorusiji