Foto: Twitter/Policie ČR

Radnici supermarketa u Češkoj pronašli su u kutiji sa bananama dostavljenih u radnje čak 840 kilograma kokaina vrednog gotovo 80 miliona evra.

Veruje se kako je isporuka prodavnicama u gradovima Jičin i Rihnov nad Knežnom na severu zemlje poslata greškom, piše Gardijan.

Rekordna količina kokaina, za koju se procenjuje da na ulici vredi i više od spomenutih 80 miliona, stigla je u radnje 10. juna upakovana u paketiće, prenosi Jutarnji list.

Šef jedinice za borbu protiv narkotika, Jakub Fridrič kazao je za češki javni radio kako se pretpostavlja da kokain potiče iz Srednje Amerike, a policija radi sa kolegama iz drugih zemalja dok istovremeno pretražuju ostale radnje koje su primile kutije iz iste pošiljke.

Policija je na Tvitaru objavila slike zaplenjenog kokaina i rekla kako ih istraga vodi van Češke te će stoga koristiti međunarodnu policijsku i pravosudnu saradnju.

U češkom supermarketu u Pragu 2015. godine otkriveno je 100 kg kokaina, a 1999. godine češka je policija zaplenila 117 kg kokaina koji je bio zapakovan među suvo voće u skladištu severno od grada.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedavno je italijanska policija zaplenila u Trstu 4,3 tone kokaina, vredne gotovo 250 miliona evra ulične vrednosti. Jedna od najvećih zaplena u Evropi ikad zadala je ozbiljan udarac zloglasnom kolumbijskom Zalivskom klanu, najvećem narkokartelu u toj latinoameričkoj zemlji.

Dairo Antonio Úsuga David, poznatiji pod pseudonimom Otoniel, navodni šef Zalivskog klana i ‘najopasniji trgovac drogom na svetu’ prošlog je meseca izručen iz Kolumbije SAD-u suočen sa optužnicama na tri savezna suda. U istrazi je zaplenjeno i 1,8 miliona evra u gotovini te vozila za koja se veruje da su korišćena za krijumčarenje.

Trenutno su raspisane međunarodne poternice za 38 osoba zbog krijumčarenja droge u Bugarskoj, Hrvatskoj, Kolumbiji, Italiji, Holandiji i Sloveniji.

BONUS VIDEO: Italijanska policija zaplenila preko 4 tone kokaina u Trstu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar