Princ Endru Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Princ Endru odbio je ponudu svog brata, kralja Čarls III, da živi u kući koju koriste princ Hari i njegova supruga Megan kada su u Britaniji, objavio je danas tabloid San.

Čarlsova odluka usledila je nakon osuđujućih otkrića para o Čarlsu kao ocu, Harijevom starijem bratu princu Vilijamu i drugim članovima kraljevske porodice, u Harijevom nedavnim memoarima, dokumentarcu na Netfliksu i nizu TV intervjua, preneo je Rojters.

Njihov bivši dom, Frogmor Kotidž, sada je ponuđen princu Endruu, kraljevom mlađem bratu koji je bio primoran da napusti kraljevsku poziciju zbog veze sa osuđenim američkim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epštajnom.

Megan Markl i princ Hari Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Međutim, Endru želi da ostane u svojoj sadašnjoj kući u blizini, navodi list.

Hari i Megan su se preselili u Frogmor Kotidž u okviru kraljevog imanja zamka Vindzor na zapadu Londona, nakon stupanja u brak 2018.

Pošto su se povukli sa svojih kraljevskih dužnosti 2020, njih dvoje su se preselili u Kaliforniju kako bi stvorili nove živote i karijere, ali Frogmor Kotidž je ostao njihova britanska baza.

PROČITAJTE JOŠ:

Pristali su da vrate 2,4 miliona funti (2,9 miliona dolara) novca poreskih obveznika koji je potrošen na renoviranje kuće.

Hari i Megan su se retko vraćali u Britaniju od odlaska u SAD, ali su koristili Frogmor u nekoliko navrata, kao na primer za proslavu platinastog jubileja kraljice Elizabete prošle godine.

Kralj Čarls Foto: AP Photo/Petr David Josek, Pool

Odnosi između para i ostatka porodice postali su otada još zategnutiji, naročito nakon oštrih kritika uperenih ka članovima kraljevske porodice i njihovim pomoćnicima u njegovoj knjizi „Sper“, koja je oborila rekorde u brzini prodaje.

Nakon svega, neslaganja su dovela do velike sumnje da li će Hari prisustvovati krunisanju svog oca u maju.

BONUS VIDEO: Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar