Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Megan Markl je bila "iznenađena i razočarana" što princ Hari "ima veoma malo novca", tvrdi kraljevski stručnjak.

Kraljevski pisac Tom Bover pojavio se na GB Njuz ranije ovog meseca, gde je razgovarao sa Denom Vutonom iz Mejl onlajna o ranoj vezi para.

Razgovarajući o vojvotkinjinim pogrešnim shvatanjima o kraljevskoj porodici, autor – koja je napisao knjigu Osveta: Megan, Hari i rat između Vindzora 2022. – opisao je bivšu glumicu kao osobu „opsednutu novcem“.

„Njeno veliko iznenađenje i razočaranje bilo je to što je princ Hari imao vrlo malo novca. Zamišljala je da će on vredeti stotine miliona, ako ne i milijarde, i sada to mora da nadoknadi“.

Opisujući kako par ne može da priušti svoj trenutni način života kao radni članovi kraljevske porodice, stručnjak je dodao: „Ona želi da se vozi u velikim automobilima, privatnim avionima“.

Megan Markl i princ Hari Foto:- / Shutterstock Editorial / Profimedi

U intervjuu, Tom je tvrdio da prisustvo princa Harija i Megan Markl na krunisanju ima potencijal da „upropasti“ krunisanje i „zaseni“ kralja Čarlsa.

Očekuje se da će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa biti pozvani na krunisanje 6. maja, uprkos posledicama koje su proizašle iz Harijevih eksplozivnih memoara „Spare“ (Rezerva).

Dok su još bili stariji članovi kraljevske porodice, princ Hari i Megan Markl su uglavnom finansirani iz imanja Kornvolskog vojvodstva kralja Čarlsa.

Nakon odluke para da napusti „Firmu“, objavljeno je da je Čarlsovo imanje vojvodstva Kornvol od 1,2 milijarde funti plaćalo njegovom najmlađem sinu u proseku oko 2,3 miliona funti godišnje.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, par je rekao da ova suma pokriva 95 odsto njihovih kancelarijskih troškova.

Preostalih pet odsto njihovog godišnjeg prihoda dolazi iz godišnjeg državnog granta od 82 miliona funti koji finansiraju poreski obveznici, a koji se dodeljuje najvišim članovima kraljevske porodice.

Poreski obveznici su platili 2,4 miliona funti renoviranje Frogmor kolibe na imanju Vindzor, koji je princ Hari od tada otplatio.

BONUS VIDEO: Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar