Veliki požar, koji je izbio u sredu posle ponoći na otvorenoj deponiji plastike osječke kompanije "Drava internacional", lokalizovan je i pod kontrolom, saopštila je Gradska uprava Osijek.

Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe Osijek, požar je tokom popodneva lokalizovan i sada je pod nadzorom, ističu u Gradskoj upravi i dodaju da je i dalje u toku aktivno gašenje požara, kao i natapanje površina plastikom, prenosi N1 pisanje Hine.

Napominju da će vatrogasci dežurati na požarištu tokom cele noći.

Dojava o požaru plastike uskladištene na otvorenom prostoru preduzeća „Drava internacional“ primljena je u sredu oko 40 minuta posle ponoći, a gašenju su se uključile profesionalne i dobrovoljne vatrogasne jedinice.

Tokom intervencije povređena su tri vatrogasca, od kojih jedan teže. On je hitno operisan i van životne je opasnosti.

Gradski štab Civilne zaštite hitno je pozvao građane da zatvore prozore i pokušaju da ne izlaze napolje, zbog mogućeg štetnog dejstva gasova iz zapaljene plastike.

Merenjima obavljenim tokom dana utvrđeno je da je i pored plastične vatre kvalitet zraka i vode u Osijeku bio zadovoljavajući, a nastava u osječkim školama odvijala se normalno.

Iz Županijskog štaba civilne zaštite saopšteno je da neće biti nastave u školama u okolnim naseljima Antunovac, Ivanovac, Etnestinovo, Laslovo, Čepin i Vuka, prema kojima vetar nosi dim.

BONUS VIDEO: Vatra divlja u Osijeku, požar se vidi iz svemira

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar