osijek, požar, hrvatska pixell
osijek, požar, hrvatska pixell

Veliki požar i sirene za opasnost probudili su jutros oko 5 sati građane Osijeka nakon ogromnog požara koji je izbio u krugu kompanije za obradu plastike "Drava International" u osječkom prigradskom naselju Brijest.

„Molimo sve građane da zatvore prozore i ne izlaze na otvoreno bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog delovanja gasova nastalih usled požara plastike koji je u toku na području Brijesta“, izvestio je ubrzo zamenik gradonačelnika Dragan Vulin, i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka koji je odmah izašao na teren.

„Veoma složena operacija je u toku, bilo je dosta zapaljivih gasova i tečnosti koji su morali biti izmešteni“, rekao je Vulin u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“.

Građani su dobili poruku da ne izlaze napolje bez nužne potrebe.

„Počeo je da duva vetar koji nosi dim prema jugu, poslali smo poruku putem sistema da ljudi što manje borave na otvorenom, da ne vetre prostorije, da zatvore prostore. Nešto je lošija situacija u naseljima Antunovac i Ivanovac, ali rade se analize, zasad podaci nisu alarmantni. Svi mogu na posao i deca mogu u školu, ali neka se ne zadržavaju puno napolju. Gori plastika, može biti dosta kancerogenih materija u vazduhu, ali vetar zasad nosi sve južno od Osijeka“, dodao je.

Prema izveštaju policije, osim zapaljene ambalaže, nema povređenih, a požar još uvek nije obuzdan. Dojava o požaru je došla oko 40 minuta posle ponoći. Gori nekoliko hiljada kvadratnih metara.

„Požar još gasi oko 50 vatrogasaca“, saopštili su iz ove kompanije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare