Posmatrač iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Ivan baboselac na svom Fejsbuk nalogu je objavio da se dim od požara u Osijeku vidi sa satelita, te da je prešao i u BiH. On je objavio i fotografije iz mesta Gradište u Vukovarsko-srijemskoj županiji, na kojima se vidi dim, a objavio je i fotografiju na kojoj se dim od požara vidi na satelitu.

Noćas je u pogonu osječke firme „Drava international“ kod prigradskog naselja Brijest buknuo ogroman požar. U celom Osijeku se oseća paljevina, a smrad se širi i okolnim mestima. Gori plastika uskladištena na otvorenom prostoru, a opasnost za ljude i okolinu je velika pa je stanovnicima tog područja poručeno da zatvore prozore i ne idu napolje, a u nekim školama je zaustavljena nastava.

Na terenu su javne vatrogasne stanice Osijeka i Belog Manastira te čak 21 Dobrovoljno vatrogasno društvo, s područja Osijeka i okoline. Nekoliko je puta intervenisala i hitna pomoć.

Foto:N1 Zagreb

„Povređena su dva vatrogasca, zbrinuti su. Cela ekipa od sinoć je na trijaži u medicinskoj službi, zasad nema informacija da je neko dobio zrovanje“, kazao je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni komandant.

POGLEDAJTE JOŠ:

“Požar je aktivan, sigurno će biti aktivan celi dan. Za dva tri sata će stići i novo sredstvo, kojim ćemo probati da ga usporimo, dodajući sredstvo u vatrogasne kamione“, kazao je.

Vatrogasci su ranije za lokalne medije rekli da je u pitanju pakao kakav do sada nisu videli, kao i da im se oprema topi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar