Foto: Rami al SAYED / AFP / Profimedia; REUTERS/Khalil Ashawi; Sertac Kayar / Sputnik / Profimedia; Bakr ALKASEM / AFP / Profimedia; OMAR HAJ KADOUR / AFP / Profimedia

Spasilačke ekipe izvukle su iz ruševina zgrade dva dečaka, braću Haruna i Ejufana Serifoglua i to neverovatan 181 sat posle razornih zemljotresa koji su pogodili južne regione Turske, prenosi Anadolija.

Uspešna akcija spasavanja osmi dan posle zemljotresa izvedena je u centru Antakije u Hataju, gde su spasioci prvo locirali osmogodišnjeg Haruna i 15-godišnjeg Ejufana, a potom ih i izvukli ispod ruševine zgrade.

Spasioci su predali dečake ambulantnom timu koji im je pružio prvu pomoć, i zatim odvezao u bolnicu.

Stric spasenih dečaka Ramazan Serifoglu rekao je novinaru Anadolije da je njihova majka poginula i upravo danas sahranjena, a da im je otac i dalje zatrpan, prenosi N1.

“Sve smo zaboravili kada smo čuli vest da su živi i kad smo ih videli. Ovo je za nas velika radost, praznik, slavimo život“, kazao je Serifoglu.

PROČITAJTE JOŠ:

U zemljotresu razorenom Hataju danas je spasen i 12-godišnji dečak po imenu Kan.

Pripadnici vatrogasne službe Grada Kočelija locirali su 12-godišnjeg dečaka ispod ruševine. Dečaku je odmah posle izvlačenja ukazana lekarska pomoć.

Spasilački timovi ne prestaju da tragaju za preživelima posle razornog zemljotresa koji je pre sedam dana pogodio deset gradova na jugu Turske.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Rihteru prošlog ponedeljka su pogodila južne delove Turske s epicentrom u Karamanmarašu, a brojne spasilačke ekipe i dalje predano rade na akcijama potrage i spasavanja ljudi zarobljenih u ruševinama zgrada.

BONUS VIDEO: Mladić izvučen iz ruševina posle nedelju dana od razornog zemljotrtesa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar