devojčica
Zlostavljanje devojčica - ilustracija; Foto: Rafael Ben-Ari / Alamy / Alamy / Profimedia

"Mariju" (8), majka, baba i deda su zatočili u zapadnoj Nemačkoj kada je imala nepunih godinu dana. Od tada, pa do trenutka kada je oslobođena bila je zaključana u sobi zbog čega je ostala apsolutno fizički nerazvijena.

Devojčici niko ne zna pravo ime, a nemački mediji su da bi zaštitili njenu privatnost je nazvali „Marija“.

Tužilac Patrik Baron von Grotus rekao je lokalnim novinarima da „Marija“ nikada nije videla spoljni svet.

„Nikada nije videla šumu, bila na livadi ili se vozila u automobilu“, rekao je tužilac.

Dodao je da iako na devojčici nisu pronađene znaci fizičkog maltretiranja ili neuhranjenosti, devojčica fizički izgleda dosta mlađe od svoje generacije.

“ Jedva može sama da se penje stepenicama ili da se kreće neravnim terenom“, rekao je Grotus.

I dalje nije jasno zašto je devojčica bila skrivana od javnosti gotovo ceo svoj život – njena majka, baka i deda odbili su da daju bilo kakve odgovore na policijskom ispitivanju.

Otac, koji više nije bio u vezi s majkom kad se malena rodila, rekao je za lokalne medije kako je pronašao poruku na šoferšajbni kad je devojčica imala oko šest meseci, u kojoj je pisalo kako se njegova bivša devojka namerava da se sa detetom preseli u Italiju.

Majka je lokalne vlasti obavestila kako se sredinom 2015. preselila u Kalabriju na jugozapadu Italije. Ipak, kad je detetov otac u septembru 2015. nadležnim telima prijavio da je više puta video majku i dete u Atendornu, ispitani su baka i deda po majci, ali oni su tvrdili kako im ćerka i unuka žive u Italiji.

Tek u novembru ove godine lokalne vlasti ponovno su istražile gde se nalazi dete i to nakon što je bračni par koji živi u susednoj opštini dojavio policiji da je osmogodišnjakinja navodno već godinama zatvorena kod babe i dede.

I majčini rođaci istražiteljima su rekli kako porodica nikad nije živela u Italiji kao i da su bili dostupni putem nemačke fiksne telefonske linije. To je potvrdila i italijanska policija koja je izvestila da majka i devojčica nikad nisu bile na adresi koju su upisale kao svoj novi dom. Jedanaest dana kasnije, nakon sudskog naloga, policija je pronašla devojčicu u kući roditelja njene majke.

Pročitajte još:

Ured javnog tužitelja u gradu Siegenu sad istražuje majku, baku i deu zbog zatvaranja i maltretiranja maloletnika. Majka, koja navodno ima 47 godina, mogla bi da dobije do 10 godina zatvora.

BONUS VIDEO Drama na Paliluli Držao muškarca kao taoca, stavio mu nož pod grlo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar