Foto: TikTok/Angela Lopeze

Jedna turistkinja našla se u nezavidnoj situaciji nakon što je ušla u drevni majanski hram Kukulkan u Meksiku, a meštani su je zbog toga izviždali. Snimak ovog neslavnog događaja se pojavio na TikToku.

Plavokosa žena snimljena je iz daljine kako se penje uz 91 stepenicu piramide u arheološkom nalazištu Čičen Itza. Ovo ne bi bilo ništa neobično, da ulazak u hram nije zabranjen. Piramida na koju se popela je poznala kao El Kastiljo.

Ona je naime, viđena kako pozira na vrhu hrama, maše i pleše. Ako je suditi po snimku, nakon toga je ušla u hram, a onda ju je obezbeđenje spustilo među besne meštane.

Razareni meštani su je odmah napali. Oni su snimljeni kako je vuku za kosu, guraju je i polivaju flašama vode. Vikali su joj: „Napolje“, „Zatvor“, „Zaključajte je“.

Ovaj snimak je na TikToku podelila Angela Lopez uz objavu: „Ovo je razlog zašto ne smete da omalovažavate istorijske majanske piramide“.

PROČITAJTE JOŠ:

Osoba koja je snimila incident je rekla da je ovaj potez turistkinje pokazao „nedostatak poštovanja“.

Piramida El Kastiljo je pod zaštitom UNESCO-a i posetiocima je zabranjeno da se penju na nju od 2008. godine. Ovu građevinu izgradila je pretkolumbijska civilizacija Maja između 8. i 12. veka nove ere.

Ona je služila kao hram božanstvu Kukuklan.

BONUS VIDEO: Đoković u poseti piramidama u Visokom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar