Keith Melvin Moses, T'Yonna Major Foto:Orange County Sheriff s Office/GoFundMe

Naoružani tinejdžer koji je ubio novinara sa Floride i devetogodišnju devojčicu nakon što se vratio na ranije mesto zločina bio je "naduvan" kada ga je policija uhapsila, i odbija da objasni svoj ubilački pohod.

Keith Melvin Moses (19) je u pritvoru zbog ubistva Natače Avgustin, 38-godišnje žene koju je navodno upucao juče u 11 sati.

Natača je bila na suvozačkom mestu u automobilu Moseovog rođaka kada ga je rođak primetio kako hoda ulicom, gledajući „dole“. Rođak je ponudio da ga odveze i Mojsije je seo na zadnje sedište, ali je onda pucao u Avgustin i pobegao.

Lokalni reporter Lajons i njegov kamerman Džesi Volden pohrlili su na mesto pucnjave i spremali se da o tome izveštavaju za svoju noćnu smenu.

Tada je Moses optužen da se vratio na lice mesta i ubio ih obojicu. Zatim je ušao u obližnju kuću i pucao u devetogodišnju devojčicu T’Jonu Major. Brendi, majka ubijene devojčice, takođe je pogođena i oporavlja se u bolnici.

Njena porodica sada prikuplja sredstva za plaćanje medicinskih računa njene majke i za pokrivanje troškova sahrane deteta.

„Besmisleno nasilje je oduzelo život mojoj devojčici, T’Jona Major. Bila je svetlo za sve koji su je poznavali. Ona nam je bila sve“, rekao je njen otac na GoFundMe stranici postavljenoj za porodicu.

Policija je uhapsila Mosesa nekoliko trenutaka nakon ubistava i rekla da je njegov pištolj – pištolj 45 Glock – još uvek bio „vruć na dodir“.

Na konferenciji za novinare u četvrtak, šerif okruga Orindž Džon Mina rekao je da je Moses poznati član bande koji je odbio da objasni zašto je počinio ubistva, ali da se činilo da je bio naduvan kada je uhapšen.

„Ne tražimo nikog drugog. Ovo je naš tip“, rekao je šerif Mina, dodajući da svedoci i snimci nadzora stavljaju Mosesa na lice mesta.

Policija ga je odvela u bolnicu nakon što se požalio da „ne može da diše“. Tamo je počeo da se „tuče sa bolničkim osobljem“ i morao je da bude obuzdavan.

Jednom u policijskom pritvoru, Moses se ‘pretvarao da spava’ kako bi pokušao da se izvuče.

Godine 2021. godine, Moses je uhapšen zbog posedovanja marihuane nakon što ga je policija pronašla u automobilu sa još dvojicom mladića. Dok su se približavali vozilu, jedan od njih je bacio pištolj kroz prozor.

PROČITAJTE JOŠ:

Moses je u džepu imao 4,6 grama kanabisa i tada je bio na uslovnoj kazni zbog maloletničkog prestupa.

Ali zbog male količine marihuane koju je Moses nosio u to vreme, nikada nije dobio zatvorsku kaznu, a u najmanju ruku bi dobio samo uslovnu kaznu. Nejasno je da li su policajci nekog od mladića optužili za posedovanje oružja, koje je ukradeno.

Sinoć je reporterka VESH 2 Njuza Luana Munjoz plakala u etru dok je izveštavala iz bolnice u kojoj je potvrđeno da je Lajons mrtav.

„Ja se izvinjavam. Ovo je zaista teško pokriti. Ovde je veoma emotivno“, navela je.

Moses je i dalje u pritvoru, ali odbija da razgovara sa detektivima.

„Nejasno je zašto je ubio prvu žrtvu, zašto je gađao ljude u medijima i nejasno je zašto je pucao u devetogodišnjakinju i njenu majku. Želeli bismo da odgovorimo na ovo za našu zajednicu – zašto je to uradio? Zašto je pucao na ove ljude?“,naveli su.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar