Foto:REUTERS/Khalil Ashawi

„Otišli smo samo sa svojim dušama". To su bile reči jednog tinejdžera koji je pobegao iz zgrade koja se srušila u zemljotresu.

On i još troje mladih Sirijaca, čija su imena promenena, opisali su svoje muke dobrotvornoj organizaciji „Spasimo decu“, prenosi Skaj njuz.

Firas (10)

„Bili smo uplašeni. Zgrada se srušila. Svi su bili unutra, polovina je pobegla, druga polovina je umrla“, naveo je on.

Hosni (17)

„Osetili smo kako se kuće tresu. Oni koji su mogli da pobegnu, pobegli su, a ostali su umrli. Otišli smo samo sa svojom dušom, to je to. Čak ni nečije stvari poput telefona i stvari nisu mogle da se spasu. Istrčali smo u odeći, ali ostalo je nestalo“, rekao je on.

Ajman (13)

„Spavali smo, ali me je tata probudio i izašli smo napolje. Zgrada se tresla i stalno se tresla, a onda je pala u ruševine. Bili smo tako uplašeni“, istakao je on.

Amin (11)

„Bio sam na krevetu dok je zemljotres bio sve jači. Nešto kasnije, kada je počeo da jenjava, hteo sam da izađem napolje, ali nešto je blokiralo vrata. Nisam znao kako bih mogao da odem. Onda sam otvorio prozor i skočio kroz njega. Bio sam napolju, i spavali smo u kolima dok se ujutro nismo odvezli do kuće mog dede“, rekao je dečak.

BONUS VIDEO: Sestra pazi na brata ispod ruševina u Turskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar