Foto:REUTERS/Tom Nicholson

Otac koji je nasmrt zadavio šestogodišnjeg dečaka i njegovu četvorogodišnju sestru pre nego što je ubio njihovu majku, izjasnio se krivim za ubistvo.

Saju Čelavalel (52) priznao je u sredu pred krunskim sudom u Nortemptonu ubistvo medicinske sestre NHS Anžu Ašok i njene dece, šestogodišnjeg Džive Saju i Džanvija Sajua, stare četiri godine.

Majka je umrla zajedno sa sinom i ćerkom nakon što su 15. decembra brutalno napadnuti u svojoj kući u Keteringu, Northants.

Anju, medicinska sestra, proglašena je mrtvom na licu mesta, dok su deca hitno prebačena u opštu bolnicu Ketering gde su kasnije umrla.

Istraga koja je otvorena u januaru otkrila je da je uzrok smrti dece naveden kao gušenje, dok je gospođa Ašok umrla od gušenja.

Čelavalel je uhapšen na dan ubistva, a optužen je 17. decembra.

Nosio je sivu zatvorsku uniformu kada je doveden na sud u sredu.

Uz pomoć prevodioca na optuženičkoj klupi, Čelavalel je odgovorio „da je kriv“ po dve tačke sa kojima se suočio, ali je u vezi sa optužbom za ubistvo Džive odgovorio: „Ne znam šta se desilo sa decom, ali priznajem krivicu“.

Odlažući slučaj do 3. jula, sudija David Herbert KC je rekao: „Po zakonu može postojati samo jedna kazna, odnosno doživotna kazna, ali će sudija koji se bavi vašim predmetom tog dana morati da odredi odgovarajući minimalni rok“.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegova supruga Anju je bila poreklom iz Vaikoma u državi Kerala, Indija, a preselila se u Veliku Britaniju da bi dobila posao u Opštoj bolnici Ketering 2021. godine.

Nakon njene smrti, šefovi bolnice odali su počast „posvećenoj i saosećajnoj“ medicinskoj sestri, koju su njeni prijatelji i kolege voleli i poštovali.

Dživa i Janvi bili su učenici na Ketering Park akademiji u Park aveniji, a direktor škole ih je opisao kao „divnu i brižnu decu koja su imala mnogo prijatelja“.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar