Bebu rođenu ispod ruševina srušene zgrade u Siriji, usvojili su njena tetka i teča. Ova malena devojčica je jedini član njeni uže porodice koji je preživeo stravičan potres.

Hiljade ljudi je ponudilo da usvoji novorođenče, koje je pupčanom vrpcom još uvek bilo povezano sa majkom kada je spasena.

Otpuštena je iz bolnice nakon što je DNK test potvrdio da je njena tetka krvni srodnik. Lekari su rekli da je dobrog zdravlja.

U subotu su njeni tetka po ocu Hala i teča Khalil Al-Savadi konačno izveli svoju rođaku iz bolnice.

„Ona je sada jedno od moje dece“, rekao je njen teča Kalil al-Savadi za novinsku agenciju Asošiejted pres. „Neću praviti razliku između nje i moje dece“, naveo je.

Beba je sada dobila ime po pokojnoj majci Afrai. Ubrzo nakon što je spasena, zvaničnici su je nazvali Aja, što na arapskom znači čudo.

Video njenog spasavanja ubrzo nakon potresa postao je viralan na društvenim mrežama, prenosi BBC.

Sirija Foto:REUTERS/Khalil Ashawi

Dramatični snimci prikazuju muškarca kako juri od iz ruševina dok ju je nosio prekrivenu prašinom u naručju. Ona je navodno bila ispod srušene zgrade više od 10 sati, a lekari su rekli da je stigla u bolnicu u lošem stanju, sa modricama i posekotinama po celom telu.

PROČITAJTE JOŠ:

Zgrada u kojoj je živela njena porodica bila je jedna od oko 50 navodno uništenih u zemljotresu jačine 7,8 stepeni Rihterove skale u Džindajrisu, gradu koji drži opozicija u provinciji Idlib i koji je blizu turske granice.

Njena majka se porodila ubrzo nakon katastrofe i porodila se pre nego što je umrla, rekao je rođak. Stradali su i njen otac, četvoro braće i sestara i tetka.

„Ova devojčica nam toliko znači jer od njene porodice nije ostao niko osim ove bebe“, rekao je Savadi novinskoj agenciji Rojters. „Ona će biti uspomena za mene, za njenu tetku i za svu našu rodbinu u selu na njenu majku i oca“.

BONUS VIDEO: Potresne fotografije iz Turske: Otac drži za ruku ćerku koja je stradala pod ruševinama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar