Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljni Foto: TANJUG/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni premešta se u novi zatvor u drugom delu zemlje i njegov dolazak tamo biće objavljen u skladu sa zakonom, saopštila je danas ruska zatvorska služba.

Sota.vision, ruski portal specijalizovan za izveštavanje o pravosuđu, navodi belešku o Navaljnom iz zatvorske jedinice u Vladimirskoj oblasti gde je Navaljni služio kaznu u kaznenoj koloniji 235 kilometara istočno od Moskve.

„Aleksej Navaljni je prebačen iz Federalno kazneno-popravnog zavoda IK-6 u Vladimirskoj oblasti u popravni dom koji se nalazi van Vladimirske oblasti, u skladu sa presudom Moskovskog gradskog suda od 4. avgusta 2023. godine“, navodi se u belešci pročitanoj danas na sednici suda, prenosi Sota.vision, čijeg osnivača i glavnog urednika su vlasti proglasile „stranim agentima“, prenosi Rojters.

Pročitajte još...

Njegov dolazak u novi objekat, koji nije naveden u belešci, biće obelodanjen u okviru važećeg zakonodavstva, dodaje se u belešci.

Navaljni, bivši advokat koji se proslavio ismevanjem elite predsednika Vladimira Putina i optužbama za korupciju, osuđen je u avgustu na dodatnih 19 godina zatvora pored kazne od 11,5 godina koje je već služio.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar