Crna Gora, Budva, nocni klub, koronavirus, mere
Noćni klubovi u Budvi Foto:Ana Vušović Marković

Novim epidemiološkim merama, koje su od danas na snazi, zabranjuju se se proslave Nove godine na otvorenom, svadbe na otvorenom i u zatvorenom, kao i rad noćnih klubova. Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović saopštila je u petak da veruje da će odluka o zabrani dočeka na otvorenom biti konačna budući da, kako je kazala, teško može doći do poboljšanja situacije u kratkom roku, prenosi RTCG.

PROČITAJTE JOŠ:

Aktuelne mere u Crnoj Gori su:

1. Zabranjuje se organizovanje proslava Nove godine na otvorenom (koncerti, masovna okupljanja i sl.)
2. Zabranjuje se organizacija svadbi na otvorenom i zatvorenom prostoru
3. Zabranjuje se rad noćnih klubova
4. Ograničava se vreme rada ugostiteljskih objekata do ponoći
5. Zabranjuje se organizovanje učeničkih ekskurzija i izleta, privatnih proslava i rođendana
6. Boravak u kućama i stanovima se preporučuje samo članovima istog domaćinstva

Podsećamo, Nacionalna digitalna COVID potvrda od ranije je uslov za prelazak državne granice, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo predstavama, sportskim takmičenjima…

U međuvremenu, Vlada i dalje razmatra mogućnost da se od 1. decembra uvede obaveza posedovanja Nacionalne digitalne COVID potvrde za kompletnu javnu upravu – zdravstvo, prosvetu, Upravu policije, Vojsku…, prenosi RTCG.

Takođe, od 1. decembra, ako ove mere budu usvojene, Nacionalna digitalna COVID potvrda biće nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima delatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika i objekti površinhe preko hiljadu metara kvadratnih u kojima se vrši trgovina na malo neprehrambene robe.

„Svi koji su preminuli u Crnoj Gori od 1. maja do danas, a imali su ispod 40 godina su bili nevakcinisani. Molim građane da poštuju mere i da se vakcinišu kako bi se zaštitili od teških formi bolesti i smrtnih ishoda, a sve nadležne službe odgovorne za kontolu mera pozivam da budu istrajni na zajedničkom zadatku – suzbijanju epidemije“, saopštila je u petak ministarka zdravlja Crne Gore.

BONUS VIDEO: Vakcinacija dece u Americi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar