Teksas pucnjava ubica i žrtve Foto:Go Nakamura / Getty images / Profimedia/Reginald Mathalone/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia/Tanjug/AP Photo/David J. Phillip/Rivera/FBI / Zuma Press / ProfimediaGoFundME/Facebook

Francisko Oropeza (38), koji je optužen za ubistvo pet komšija u seoskoj kući u Teksasu uhapšen je posle četvorodnevne potrage, potvrdila je kancelarija šerifa okruga Montgomeri.

Šerif okruga Greg Kapers rekao je da je Oropeza priveden nakon što su vlasti dobile dojavu o njegovoj lokaciji, piše „USA Today“.

Oropeza će biti vraćen u zatvor okruga San Hasinto, uz kauciju od pet miliona dolara.

Teksas pucnjava Foto:Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

„Našli smo ga kako se krije u ormanu ispod gomile veša. Sada je iza rešetaka i tako će provesti ceo život“, rekao je Kapers.

Vlasti su saopštile da je Oropeza ispaljivao metke u svom dvorištu, kada ga je komšija, Vilson Garsija, zamolio da nađe drugo mesto za pucanje, jer je pokušavao da uspava bebu.

Teksas pucnjava Foto:Reginald Mathalone / Zuma Press / Profimedia

Pošto je nastavljao da puca, Garsija je pozvao policiju, a nekoliko minuta kasnije, Oropeza je došao do njihove kuće i pucao. U kući je bilo oko desetak ljudi.

Garsijina supruga, Sonja Argentina Guzman (25), stajala je na vratima i prva je ubijena, a njegov 9-godišnji sin Danijel Enrike Laso ubijen je u sobi.

Teksas pucnjava Foto:Reginald Mathalone/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ubijeni su i Dajana Velaskez Alvarado (21), Hulisa Molina Rivera (31) i Hoze Džonatan Kasarez (18). Vlasti su saopštile da su Dajana i Hulisa ubijene pošto su telima zaštitile bebu i ćerku, koje su preživele.

„Sve je bilo u stilu egzekucije“, rekao je Kapers, a vlasti su saopštile da su za Oropezinu identifikaciju koristile snimke sa sigurnosnih kamera.

Pročitajte još:

Policija nije odmah uspela da uhvati Oropezu i ponudila je 80.000 dolara nagrade za pomoć u pronalasku ubice. Stotine policajaca iz lokalnih i državnih agencija i FBI koristili su dronove i pse za praćenje.

Oropeza je deportovan četiri puta od 2009. godine, saopštila je američka služba za imigraciju i carinu.

BONUS VIDEO Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar