Teksas pucnjava ubica i žrtve Foto:Go Nakamura / Getty images / Profimedia/Reginald Mathalone/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia/Tanjug/AP Photo/David J. Phillip/Rivera/FBI / Zuma Press / ProfimediaGoFundME/Facebook

Porodice žale zbog gubitka žrtava u tragičnoj pucnjavi u Teksasu u kojoj je poginulo pet osoba, uključujući devetogodišnjeg dečaka i dve žene koje su nastradale dok su štitile dvogodišnju bebu.

Pucnjava se dogodila u ruralnom gradu severno od Hjustona nakon što je napadač, 38-godišnji Fransisko Oropeza, odbio da prestane da puca iz svog pištolja uprkos tome što su ga Vilson Garsija i još dvojica pitali sa „poštovanjem“.

Žrtve su identifikovane kao Sonia Argentina Guzman (25), Dajana Velaskez Alvarado (21), Julisa Molina Rivera (31), Hose Džonatan Kasarez (18) i Danijel Enrike Laso (9).

Teksas pucnjava Foto:Go Nakamura / Getty images / Profimedia

Dve žrtve otkrivene su u spavaćoj sobi na dvoje preživele dece, saopštile su vlasti. Deca su spasena sa lica mesta krvava, ali nepovređena.

Oropeza je i dalje na slobodi, a policija i dalje traga za njim uz nagradu od 80.000 dolara, dok su rekli da ga treba smatrati naoružanim i opasnim.

Teksas pucnjava Foto:Reginald Mathalone/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ožalošćeni Vilson Garsija razgovarao je sa novinarima i objasnio kako se tragični masakr odvijao.

Rekao je da su on i njegove komšije čuli kako Francisko Oropeza puca iz pištolja kasno u petak, 28. aprila, uveče.

Garsija, u pratnji još dvoje ljudi, otišao je u Oropezinu kuću da ga zamoli da puca što dalje od njihove kuće.

Teksas pucnjava Foto:FBI / Zuma Press / Profimedia

Oropeza je to odbio i rekao im da može da radi šta hoće na svom imanju, rekao je Garsija, koji je zatim pozvao policiju nakon što je Oropeza odbio njegov zahtev.

Oropeza je nastavio da puca, a porodica gospodina Garsije pozvala je policiju pet puta, sve dok, nakon otprilike 10 do 20 minuta, Oropeza nije potrčao prema kući Garsije.

Teksas pucnjava Foto:Reginald Mathalone / Zuma Press / Profimedia

Oropeza je ubio ženu gospodina Garsije, koja je bila na ulaznim vratima, a zatim je nastavio da puca u ukupno 15 ljudi, ubivši četvoro, uključujući Garsijinog devetogodišnjeg sina.

Policija je pronašla pušku u stilu AR-15 koju je Oropeza koristio u pucnjavi.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlasti su Oropezu identifikovale koristeći ličnu kartu koju su meksičke vlasti izdale građanima koji žive van zemlje, kao i snimicma sa kamere na vratima.

Policija je izvršila potragu za Oropezom, u kojoj je učestvovalo više od 200 policajaca iz više jurisdikcija.

Guverner Greg Abot ponudio je nagradu od 50.000 dolara za informacije o Oropezi pre nego što su lokalni zvaničnici i FBI doprineli da ukupna vrednost iznosi 80.000 dolara.

Policija je išla od vrata do vrata u nadi da će pronaći tragove koji bi ih odveli do Oropeze.

Istražitelji su pronašli odeću i telefon dok su češljali područje koje obuhvata guste slojeve šume, ali su psi tragači izgubili miris.

Vlasti smatraju da je Oropeza, koji je još na slobodi, naoružan i opasan.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar