Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ

On je sagovornik svih bosanskohercegovačkih Hrvata u politici. Dodik previše kalkuliše i igra se vatrom, kaže predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

Milanović je prokomentarisao potez Milorada Dodika, koji je u udžbenike kao ratne heroje „ubacio“ Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

„Šta god da pokušam da popravim, on zezne. On je sagovornik svih bosanskohercegovačkih Hrvata u politici. Dodik previše kalkuliše i igra se vatrom. Potpuno nepotrebno“, izjavio je on.

„Uvek mu kažem da se smiri. Zovem ga, ne baš često, ali… Čujemo se, kažem mu da olabavi malo“, dodao je Milanović.

Osvrnuo se i na posetu Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini.

PROČITAJTE JOŠ:

„Plenković je već dva dana u Bosni i Hercegovini. Govorio je o tome kako Hrvati ne mogu sami birati članove Predsedništva, što, naravno, opstruira političko Sarajevo, a to svi dobro znamo. Već šest godina pričam o tome što tiše, što glasnije. Plenković je konačno smogao hrabrosti da iznese problem i zaključi da bi druge zemlje tražile više i žalile se više od Hrvatske. I to je pozicija premijera“, rekao je on.

„On je to rekao i sad pet godina može biti miran“, dodao je Milanović i naglasio „ako mi ne pomognemo Hrvatima u BiH da im se vrate elementarna prava, neće niko“.

BONUS VIDEO: Milorad Dodik nastavlja po starom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar