Zoran Milanović Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas na konferenciji za medije da "Ukrajinci patološki mrze Ruse", što nije bio slučaj "ni sa Hrvatima i Srbima".

Milanović je danas održao konferenciju za medije u Petrinji. Pored pitanja o premijeru Andreju Plenkoviću, Milanović je govorio i o ratu u Ukrajini, ali i situaciji na Zapadnom Balkanu.

„Neki u Evropskom parlamentu govore o ‘kidanju Rusije’ – to je mahnito. Mi i Srbi se nismo toliko mrzeli. To ludilo, ako mu ne možeš stati na kraj, makni se jer ono pređe na tebe. Ja sam se mentalno pripremio na to da ćemo biti dovedeni u status klovna. Takvima nas je učinio HDZ, no ne dam da postanemo cirkuske pudlice, a to pokušavaju neki da naprave od nas“, rekao je hrvatski predsednik.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kada je reč o tenkovima koje zapadne zemlje šalju u Ukrajinu, Milanović smatra da to nije ispravan korak.

„Ja sam protiv da se tamo šalje bilo kakvo ubojito sredstvo. To produžuje rat. Koji je cilj? Raspad Rusije, promena vlasti? Govori se i o kidanju Rusije. Ovo je manično. Mi i Srbi smo se manje mrzeli . Kod nas je bio puno strašniji rat nego u Ukrajini. Protiv toga sam da se šalju ubojita sredstva“, rekao je on.

BONUS VIDEO Milanović: Hrvatska nikakav igrač, gas i naftu dobijamo iz Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare