Hrvatski predsednik Zoran Milanović održao je konferenciju za medije u Petrinji, gde se između ostalog dotakao teme rata u Ukrajini, ali o odnosa sa Hrvatske sa Srbijom.

„Ukrajinci patološki mrze Ruse, to je činjenica. Hrvati nisu toliko mrzeli Srbe, koliko ovi tamo mrze Ruse“, rekao je u početku Milanović.

Upitan o zapadnim tenkovima koji će uskoro stići u Ukrajinu, Milanović je rekao da takvi potezi samo produžuju rat.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ja sam protiv da se tamo šalje bilo kakvo ubojito sredstvo. To produžuje rat. Koji je cilj? Raspad Rusije, promena vlasti? Govori se i o kidanju Rusije. Ovo je manično. Mi i Srbi smo se manje mrzeli. Kod nas je bio puno strašniji rat nego u Ukrajini. Protiv toga sam da se šalju ubojita sredstva“, naveo je Milanović i dodao da svi moraju da shvate da Srbija i Rusija nisu isto.

„Dok ne shvatite da Srbija i Rusija nije isto? Da je to nažalost bolna činjenica i opasnost. Anektirali smo Kosovo. Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Ko je to uradio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego celog koncepta“; rekao je Milanović, prenosi Index.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare