Zoran Milanović Foto: EPA-EFE/DANIEL NOVOTNY

Vladimir Solovijev, glavni propagandista ruskog predsednika Vladimira Putina, u svojoj je emisiji emitovao je izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića o ratu u Ukrajini.

Milanović je, po svemu sudeći, oduševio Solovjeva izjavom da Amerika preko Ukrajine vodi posrednički (proxy) rat protiv Ukrajine, piše Index.hr.

„Koliko god na zapadu pokušavali da uvere svet da se ne spremaju da postanu jedna od strana u sukobu, svi odavno shvataju da je rat u punom jeku“, rekao je Solovjev u svojoj emisiji na ruskoj državnoj televiziji Rusija 1.

„To ne govori neki zadnji čovek u Evropi, nego predsednik Hrvatske. Evo šta govori Zoran Milanović“, rekao je Solovjev, nakon čega je emitovana izjava Zorana Milanovića o ratu u Rusiji.

„Vašington i NATO preko Ukrajine vode proxy rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda se to završava kao Avganistan“, rekao je Milanović u izjavi na ruskoj državnoj televiziji.

Pročitate još:

„Plan ne može biti skinuti Putina. Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Šta bi trebalo da budemo? Američki robovi?“ dodao je hrvatski predsednik.

Milanovićeve izjave je u istoj emisiji pohvalio i jedan od gostiju Andrej Partapolov, predsednik odbora za obranu u ruskom parlamentu.

„Dobro je što se uopše pojavljuju političari koji počinju razmišljati o sopstvenom narodu, kao predsednik Hrvatske“, rekao je Kartapolov.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar