Napad Ukrajina Foto:Tanjug/Telegram Channel of Petro Andryuschenko, the adviser of the head of Mariupol city's administration via AP

U jutrošnjim vazdušnim napadima ruske vojske na Ukrajinu, oštećeni su energetski objekti u crnomorskom regionu Odese i obližnjem gradu Mikolajevu, a bez struje je ostalo više od 400 hiljada potrošača.

Ukrajinska elektrodistribucija saopštla je da su napadi izazvali nestanke struje u južnim regionima zemlje, najviše u Hersonskoj oblasti, ali da je za većinu njih obnovljen pristup električnoj energiji, prenosi Rojters.

Harkov Foto:Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Guverner odeskog regiona Oleh Kiper rekao je da su ruski napadi bili usmereni na kritičnu infrastrukturu, ali nije precizirao koji objekti su konkreno pogođeni. U napadima ruskog vazduhoplovstva nije bilo povređenih.

POGLEDAJTE JOŠ:

Rusija je poslednjih meseci povećala broj napada na ukrajinsku energetsku infrastrukturu, uništivši najmanje osam elektrana i više desetina trafostanica, podseća Rojters.

Ruska vojska saopštila je da je u toku noći lansirala 17 dronova i tri rakete na Ukrajinu, kao i da je ruska PVO oborila 14 dronova i dve rakete.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare