Foto:Privatna arhiva

Paola, agent u Civilnoj gardi Španije, ubila je svoje dve ćerke Iris (9) i Laru (11), zato što su pitale da provedu praznike sa ocem, a potom je sebi oduzela život.

Iako se u početku verovalo da je ona to učinila u afektu, novi detalji istrage pokazuju da je ona verovatno unapred isplanirala ubistvo ćerkica.

Španski mediji prenose, da je istraga pokazala da je Paulina koleginica ključ od stana pronašla sa spoljne strane, pa inspektori veruju da je ubistvo bilo isplanirano i daje ona ostavila ključ spolja, kako bi ih lakše pronašli.

Još uvek se očekuju rezultati obdukcije tela devojčica, a koji bi trebalo da pokažu da li je Paola drogirala ćerke pre nego što ih je ubila, ili je to učinila dok su one bile potpuno svesne, prenosi Telegraf.rs.

Jedna od devojčica pronađena je na podu u sobi, dok je druga ležala u krevetu pored majke.

S obzirom na to da je Paola sve uradila iza zatvorenih vrata, policija veruje da nije bilo svedoka.

Podsetimo, mediji su ranije prenesli da je Paola sa suprugom Santjagom imala problematičan brak, i rastali su se pre dve godine, ali je nedavno ponovo pokrenutka bitka za starateljstvo. Naime, Paola je privremeno dobila devojčice i mediji pišu da je planirala da se odseli u grad 600 kilometara udaljen od mesta gde su nekada porodično živeli.

Foto:Lola Pineda / Zuma Press / Profimedia

Devojčice su, međutim, ocu rekle da im je majka govorila da mu nikad ne otkriju da će se odseliti.

Kada je otac čuo od devojčica šta Paola planira, angažovao je advokata i zahtevao da se poništi odluka o starateljstvu i tražio je da imaju zajedničko starateljstvo.

Paola je, kako se u prvi mah verovalo, decu ubila u afektu kada su je upitala da Božić provedu sa ocem, a potom je sebi presudila. Njihova tela pronađena su u četvrtak u 7 sati ujutru. Tela je pronašla Paolina koleginica, koja se zabrinula što se Paola nije pojavila na poslu.

Mediji pišu da su devojčice upucane iz neposredne blizine, a navodno je Paola koristila službeni pištolj.

El Mundo piše da je jedna od devojčica pre nekoliko nedelja baki rekla da je „mama ljuta što hoćemo da provedemo i Božić i Novu godinu sa tatom“.

PROČITAJTE JOŠ:

Više stotina ljudi okupilo se pre nekoliko dana u španskom gradiću Kintanar del Rej, da na večni počinak isprati sestre Iris (9) i Laru (11), koje je prošli četvrtak ubila njihova majka Paola, koja je potom sebi oduzela život.

Crkva Svetog Marka bila je premala da primi sve koji su želeli da odaju počast devojčicama koje je majka, inače policajka, upucala iz službenog pištolja.

Venci i suze od belog cveća prekrivale su kovčege devojčica i njihove majke, koja je iz nepoznatog razlog odlučila da uzme život svojim ćerkicama i sebi.

Sahrana devojčica koje je ubila majka Foto:Lola Pineda / Zuma Press / Profimedia

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar