Foto: Facebook

Majka koja se zaključala u svoju spavaću sobu, izbola petogodišnjeg sina na smrt pre nego što se ubila, ostavila je poruku „Ja sam loša osoba“.

Ji Čen i njenog sina Šingduan Juana 21. juna prošle godine otkrio je njen muž u porodičnoj kući u Barnetu, u severnom Londonu, kada se vratio kući nakon što je njihovog drugog sina odveo u školu.

Uoči ubistva-samoubistva, Čen je tražila psihijatrijsku podršku za depresiju, anksioznost, samoubilačke misli, migrene i nesanicu od državnih i privatnih lekara.

Manje od nedelju dana ranije imala je zum sastanak sa psihijatrom kojem je prisustvovao njen muž.

Njen suprug Šuai Juan je obavestio psihijatra i dogovorili su plan upravljanja.

Gospodin Juan je rekao sudu u severnom Londonu putem video veze da je imao utisak da se stanje njegove supruge popravlja, ali je unatrag shvatio da je skrivala šta se dešava.

Rekao je da je ranije bila otvorena sa lekarima opšte prakse, psiholozima i privatnim psihijatrom o svojim samoubilačkim mislima.

Dodao je: „Iz onoga što sam video, verovao sam da joj je bolje, ali sada shvatam da joj je sve gore bilo i da je odlučila da to sakrije od mene“.

Viši mrtvozornik Endrju Voker ispričao je Juanovu verziju događaja tog dana.

Rekao je: „Probudio si se zbog alarma na telefonu u 7.20, a kada si se probudio, dobio si poruku od svoje žene u 7.50 u kojoj je rekla da ne želi da Juan ide u školu. Otišli ste po svog drugog sina, a onda ste se vratili u 11.20 i ostavili ga. Onda ste shvatili da vaš sin nije poneo kravatu u školu. U 11.50 poneli ste kravatu u prijemni prostor u školi. Onda ste otišli kod farmaceuta gde ste pokupili lekove za svoju ženu. Oko 13:00 sati pokucali ste na vrata spavaće sobe koja ste našli zaključana.
Provalio si vrata koristeći čekić da uđeš, a onda si našao svoju ženu i Šingduan Juan na krevetu. Zatim ste pozvali hitnu pomoć.“

Gospodin Juan je ispravio izjavu i rekao da je pozvao policiju pre nego što je provalio na vrata.

PROČITAJTE JOŠ:

DS Martin Slatterli, iz Jedinice za teške zločine Hendon, dao je izjavu koju je pročitao mrtvozornik.

„Pozivalac je rekao da je njegova žena ubila sebe i sina u sobi. Gospodin Juan je razumljivo bio neverovatno uznemiren“, navodi se.

Mrtvozornik je presudio da je Šingduan ubijen, a da je gospođa Čen izršila samoubistvo.

Rekao je: „Gospođa Čen je patila od depresije u vreme incidenta i činilo se da se mentalna bolest pogoršala u periodu pre njene smrti“.

KAKO POTRAŽITI POMOĆ

Ako nisi siguran kome da se obratiš za pomoć, a osećaš da ti je potrebna, za početak, imaj na umu da je tvoj lekar opšte prakse u mogućnosti da te uputi stručnjaku za mentalno zdravlje i konsultovanje s njim je prvi korak ka lečenju. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ne možeš tim putem, u nastavku su navedena mesta i ljudi koji te mogu uputiti ili koji pružaju dijagnostičke i terapijske usluge za depresiju.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Crnogorska 2/16, Savski Venac, Beograd

Telefon: 064 2288885

Email: [email protected]

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected].

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Višegradska 26, Beograd

Centrala 011/3636400

Institut za mentalno zdravlje

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar