Foto: Gofundme

Tinejdžerka će provesti do devet godina u zatvoru nakon što je nasmrt izbola 16-godišnju navijačicu tokom školske proslave.

Sudija je u utorak izrekao kaznu od tri do devet godina zatvora, nakon što je priznala krivicu za ubistvo iz nehata u decembru, saopštilo je Okružno tužilaštvo okruga Vestčester.

Tinejdžerka je nožem izbola Kejlu Grin tokom velike tuče posle parade u Maunt Vernonu, u državi Njujork, SAD, u čast državnog šampionata koji je osvojio košarkaški tim srednjoškolaca.

Incident, koji se dogodio u Vestčesteru prošlog aprila, proizašao je iz rivalstva navijača.

Gospođica Grin je bila druga godina i kapiten juniorskog univerzitetskog navijačkog tima svoje škole.

Devojčica koja ju je napala bila je deo nezavisnog navijačkog kluba, čiji je Grin bila član ranije.

Gospođica Grin je zadobila nož u stomak i proglašena je mrtvom nakon što je odvedena u bolnicu, rekli su tužioci.

Na sudu u utorak, sudija Suzan Cacace iznela je motiv, koji je opisala kao „dugotrajno rivalstvo“ između dva navijačka tima u gradu Maunt Vernon.

Optužena se na sudu izvinila pre nego što joj je izrečena kazna, tvrdeći da joj je „žao“ i priznala da je napravila „loše izbore“.

PROČITAJTE JOŠ:

Lokalani mediji izvestili su da rođaci gospođe Grin veruju da su kazna i izvinjenje optužene nedovoljni i da su tvrdili da će ona uskoro izaći iz zatvora.

„Njen ubica će izaći za tri godine da živi svoj život, da ima porodicu, da napravi karijeru. Moja ćerka to nikada neće videti“, rekla je majka žrtve Laverne Gordon.

Tuča je izbila ubrzo nakon proslave povodom priznanja 12. državne titule košarkaškom timu.

Mimi Rocah, okružni tužilac, rekla je da je smrtonosni ubod „ostavio jednu zajednicu razorenom“.

Maksimalna kazna koju je optužena mogla da dobije bila je od 3 do 10 godina – kao maloletni prestupnik u Njujorku – napominje kancelarija okružnog tužioca.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar