Foto: Metropolitan Police / PA Images / Profimedia

Majka monstrum je dozvolila svom "sadističkom" dečku da ubije njenog sina nakon što se "šalili" da će 15-mesečno dete staviti u "komoru za mučenje".

Bivši staratelj Džejk Dramond proglašen je krivim u Old Bejliju za ubistvo sina svoje devojke, Džejkoba Lenona, dok je mama Luiz Lenon proglašena krivom za izazivanje smrti deteta.

Beba je bila žrtva kampanje „mučenja“ od strane 33-godišnjaka koji ga je ostavio tako pretučenog da je jedva gledao na oči.

Kada su ga lekari pronašli, posle Dramondovog poslednjeg, fatalnog napada, njegova lobanja je opisana kao mekana i sunđerasta.

Par je kako se navodi govorio o stavljanju dečaka u „komoru za mučenje“, a sud je čuo kako je dečak zadobio i povredu polnog organa i skrotuma koju je naneo „oštri alat“ koji je opisan kao „sadistički po svojoj okrutnosti“.

Mališan je preminuo nakon što je hitno prevezen u bolnicu, iz porodične kuće u Putniju, u jugozapadnom Londonu, sa ozbiljnim povredama glave u avgustu 2019. godine.

Narkoman Dramond je smrtno protresao dete i udario ga, a u nedeljama koje su prethodile brutalnom ubistvu, majka dečak nije uspela da zaustavi eskalirajuće zlostavljanje jer je Džejkob zadobio još povreda po licu, telu i genitalijama, rečeno je porotnicima.

Pet dana pre ubistva, Dramond je majci dečaka bolesnu poruku u kojoj je rekao da stavlja Džejkoba u „komoru za mučenje“, čuli su porotnici.

Usledio je i mim holivudskog glumca Bena Stilera sa citatom: „Sad ćeš da spavaš ili ću te uspavati“.

U drugoj poruci, Lenon je rekao da Džejkob izgleda kao „mala lutka“ zbog njegovih modrica, a na sudu je par negirao da je počinio zločine i okrivili su jedno drugo za Džejkobove užasne povrede.

Seli O’Nil KC, tužilaštvo, rekla je sudu: „Ovo je slučaj gde je Džejk Dramond krenuo u kampanju da namerno napada i povređivanja Džejkoba između jula i kraja avgusta. Povrede koje je naneo bile su očigledne i primetne. Lusi Lenon je pokušala da ih objasni tako što je izmišljala slučajne uzroke za njih ili okrivljavala (drugu osobu) kada joj je bilo očigledno da ih je prouzrokovao Džejk Dramond“.

U saopštenju Metropolitan policije se navodi: „Obdukcija je obavljena 29. avgusta 2019. godine. Ovo je otkrilo traumatske povrede mozga, od kojih su neke nastale nekoliko dana ili nedelja ranije. Uzrok smrti je bio smrtonosan povreda mozga naneta nekih tri do pet sati pre smrti dečaka.

„Pored ovoga, bilo je još 20 tragova nedavnih povreda na Džejkobovoj glavi, licu i vratu, 11 na rukama, sedam na nogama i sedam na telu. Utvrđeno je i da su mu genitalije zadobile teške povrede. Lenon je rekla policajcima da joj je Dramond tvrdio da je ove povrede nanelo drugo dete koristeći plastični nož“, ističe se.

„Ispitivanjem je utvrđeno da je Džejkob bio izložen zlostavljanju danima i nedeljama“, navodi se.

Još u decembru 2018, socijalne službe su stavile dete u plan zaštite dece, ali u avgustu sledeće godine, neposredno pre Džejkobove smrti, Lenon je lagala socijalnog radnika, tvrdeći da je na odmoru kako bi preskočila planiranu posetu.

U isto vreme, Dramond je krenuo u „kampanju namernog napada i povređivanja Džejkoba“, rekla je gospođa O’Nil.

Ubica je bio frustriran što je Džejkob ostao u krevetu para, umesto u svom krevetu, jer se borio sa nesanicom zbog kokaina.

Zatim, dan pre fatalnog napada, Dramond je takođe bio ljut što je morao da ide u policijsku stanicu nakon što ga je bivša devojka optužila da ju je uznemiravao na način koji je bio „malo opsesivan”.

PROČITAJTE JOŠ:

Rano sledećeg dana, Džejkoba su izvukli iz kreveta, potresli i udarili tako jako da je pao u nesvest, rečeno je porotnicima, ali je mama Lenon smislila laž kako bi saopštila hitnim službama kako je dete ispalo iz kreveta.

Ona je takođe tvrdila da se sapleo na putu od supermarketa do njihovog stana, nekoliko dana ranije.

Ali lekari su otkrili da su Džejkobove oči bile toliko natečene da nisu mogle da se otvore i da je „izgledao kao panda“ i imao je još modrica na čelu, slepoočnicama i obrazima.

Džejkob, za koga je kasnije otkriveno da ima tragove kokaina u svom telu, prebačen je u bolnicu gde je proglašen mrtvim nešto više od sat vremena kasnije.

Obdukcijom je utvrđeno da je preminuo od smrtonosne povrede glave, verovatno od udarca o tupu površinu dok je bio potresen.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar