Foto: Shutterstock

Građevinski inženjer i menadžer vodenog parka suočavaju se sa optužbama za ubistvo iz nehata nakon što je osmogodišnji dečak poginuo nakon što je pao sa skoro 15 metara visione niz demontirani vodeni tobogan.

Novi izveštaji otkrivaju da je ograda koja je ogradila tobogan koji je nedovoljno popravljen uklonjena po nalogu menadžera.

Slučaj se dogodio u februaru prošle godine (2022), kada je mali Davi Lukas de Miranda ušao na tobogan u akva parku diRoma u Kaldas Novasu u Brazilu.

Ne shvatajući da je delimično demontiran radi održavanja, pao sa 13,8 metara visine pre nego što je udario u drvenu i metalnu konstrukciju.

Zatim se otkotrljao u bazen dubok 70 centimetara. Spašen je, ali je kasnije preminuo u bolnici.

Tobogan je bio ograđen ogradom u podnožju stepenica koje vode do platforme.

Ali istraga je otkrila da je ograda uklonjena po uputstvima menadžera, nakon što je postavljeno još ograda oko područja.

Da originalna ograda nije uklonjena, mali Davi ne bi pristupio togobanu, zaključila je istraga civilne policije o slučaju.

Samo jedna od četiri cevi za vožnju je zatvorena, kažu istražitelji, a žrtva je pala niz jednu od otvorenih cevi, kojoj je nedostajao deo sporednog koloseka.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija je imenovala građevinskog inženjera odgovornog za popravke kao Flavio Tomaz de Akuino Musse i menadžera vodenog parka kao Kristijana Vilela Reisa.

Rođaci žrtve nisu ih prijavili policiji, jer su trenutno u pregovorima sa upravom akvaparka.

U istražnom izveštaju se navodi: „Moguće je videti nepromišljeno ponašanje upravnika, pošto je istraga istakla da je on naredio da se postavi ograda na stazi Vulkan, tačnije u podnožju stepenica koje su vodile u platforma na kojoj su počinjali tobogani, koja je izgrađena po narudžbini.

„Međutim, kasnije, postavljanjem ograde na spoljnom prostoru, upravnik je odredio da se ukloni barijera na stepeništu. Da nije postupio na ovaj način, David Lukas de Miranda sigurno ne bi mogao da se popne na tobogan odakle je pao“,navodi se.

Šef policije Rodrigo Pereira dodao je da su dvojica optuženih prekršili svoju dužnost brige time što nisu odredili zaposlene da čuvaju lokaciju tokom radnog vremena.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar