Foto: Murray Sanders / dmg media / Profimedia

Prošlog vikenda sve oči bile su uprte u sestru sestru Kejt Midlton, Pipu Metjuz, ali pažnju javnosti nije privukla njena glamurozna haljina, već njena torbica sa urezanim rečima "Eden Rock". Zašto? To je hotel njenog svekra, Dejvida Metjuza (79), koji je optužen za silovanje 16-godišnje tinejdžerke. Mediji spekulišu kako je izborom ovakve torbice, Pipa dala "tihu" podršku ovom članu svoje porodice.

Francuska policija i dalje istražuje slučaj tog silovanja iako se desio devedesetih godina prošlog veka. U martu se ispostavilo da su francuski detektivi pokrenuli novu istragu u vezi sa tim slučajem.

Kako je pisao Dejli mejl, policija je Metjuza uhapsila 2018. godine zbog navoda da je silovao 16-godišnjakinju, koja iz pravnih razloga ne sme biti imenovana, i to u dva navrata između 1998. i 1999. godine.

Navodni zločin prvi put se odigrao u Parizu, a zatim na karipskom ostrvu Sent Barts, gde Metjuz poseduje hotel „Eden Rock“, u kojem noć košta 6.000 evra.

Metjuz, bivši trkač, oštro negira bilo kakve navode.

Policija ga je prvi put ispitala u aprilu 2018. godine, čim je sleteo na aerodrom u Parizu. Zadržan je 48 sati i ispitan pre nego što se pojavio u Palati pravde, gde je i optužen za silovanje maloletnice – zločin za koji je u Francuskoj zaprećena maksimalna kazna zatvora od 15 godina.

Metjuz je ranije tvrdio kako je sve ovo nameštaljka koja je smišljena kako bi se bacila mrlja na njegovu porodicu.

Žrtvin otac je 2018. godine rekao kako je strašna pomisao da njegova ćerka to radi zbog „kompenzacije, ili iz bilo kog drugog razloga osim želje za pravdom“.

„Šta bi mogla biti njena motivacija da se osveti ili da osramoti Metjuza? Svi smo uz nju i verujemo joj. Imala je hrabrosti da progovori“, rekao je on.

Navodna žrtva je rekla da joj je Metjuz prvi put prišao kada je napunila 15 godina, ali da se prvo navodno silovanje dogodilo kada je imala 16 godina.

Metjuz je prisustvovao venčanju svog sina sa Pipom Midlton 2017. godine sa svim članovima kraljevske porodice, uključujući princa Vilijama i princa Harija.

Sin rudara uglja iz Roterhama, Metjuz je svoje bogatstvo od 40 miliona funti stekao prodajom polovnih automobila i ulaganjem u nekretnine.

Nakon što je završio školu, Metjuz je počeo da radi uz automehaničare. Sa 19 godina je prodavao automobile i u slobodno vreme je učestvovao u motornim trkama.

Prvi put se oženio Anitom Tejlor, jednom od prvih britanskih žena trkača. Sa njom je dobio ćerku Ninu, ali su se razveli tri godine kasnije, 1969. godine.

Drugi put se oženio umetnicom Džejn Parker i nakon što su se iselili iz njihovog bungalova u Roterhamu, par je živeo na imanju od 30 hektara iz 18. veka u ruralnom Linkolnšajeru. Kako je njihovo bogatstvo raslo, živeli su i u Parizu, a onda i u Monaku.

Dobili su trojicu sinova – Džejmsa, Spensera i Majkla, koji je umro kada je sa 22 godine nastradao na ekspediciji na Mont Everest.

Matjuz se upustio u kupovinu hotela. Osnovao je „Eden Rock“ 1995. godine, zajedno sa svojom suprugom Džejn.

Ovaj hotel sa pet zvezdica, postao je omiljena destinacija među slavnim ličnostima i članovima kraljevske porodice, uključujući Toma Henksa, Bijonse i Leonarda Di Kaprija, zajedno sa Metjuzovim sinom Džejmsom i njegovom ženom Pipom. Ostatak klana Midlton takođe je primećen kako se odmara u ovom luksuznom hotelu.

Pročitajte još...

Metjuz i Džejn sada žive na ostrvu. On je pušten na slobodu uz kauciju, bez ograničenja putovanja, ali redovno mora da dolazi u Pariz na razgovor.

Sent Barts je francusko ostrvo, dakle deo Evropske unije zbog čega Metjuz ne predstavlja rizik od bekstva, niti policija smatra da može da utiče na svedoke, a takođe u potpunosti sarađuje sa vlastima u Parizu.

Portparol porodice Midlton ranije je rekao da Metjuz odbacuje optužbe i osporava tu „neistinitu i skandaloznu optužbu“.

BONUS VIDEO Luvr – od kraljevske palate do najpoznatijeg muzeja sveta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare