Foto:Agence Bestimage / Bestimage / Profimedia/Jonas Mekas / Christophel Collection / Profimedia/EPA-EFE/HAGEN HOPKINS / POOL AUSTRALIA AND NEW ZEALA

Bivša prva dama Francuske Karla Bruni objavila je fotošopiranu fotografiju vojvode i vojvotkinje od Saseksa na kojoj je Megan Markl zamenjena sa Joko Ono, a ovaj potez izazvao je buru na društvenim mrežama.

Naime, Bruni je objavila fotošopiranu sliku za svojih 750.000 pratilaca uz stihove pesme Bitlsa „All You Need is Love“.

Foto:Netflix via The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Supruga Nikole Sarkozija čak je označila kraljevsku porodicu u objavi koju su neki hvalili, ali su drugi kritikovali kao „rasističku“ zbog upoređivanja dve obojene žene i njihovog navodnog uticaja na njihove muževe.

Foto:Jonas Mekas / Christophel Collection / Profimedia

Joko Ono se redovno navodi kao glavni razlog zašto su se Bitlsi raspali, uprkos tome što su članovi benda poricali njenu umešanost.

Kao i vojvotkinja od Saseksa, Ono je bila glumica koja se preselila u Veliku Britaniju da se uda za svetski poznatog Britanca, ali je ubrzo otišla u SAD usred dramatičnog raskida.

Foto:Goldin Auctions/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Slično tome, dok neki dovode u pitanje Meganinu ulogu u Harijevom kontinuiranom ratu protiv kraljevske porodice, drugi kažu da je nepravedno kriviti je za njegovu odluku da napusti svoju porodicu i lansira rakete na Bakingemsku palatu iz SAD-a.

Jedna osoba je komentarisala objavu Bruni: „Ne. Nije smešno. Zašto bi objavila nešto tako neosetljivo? Ozbiljno. Zašto odobravate rasizam i podržavate retoriku mržnje? Megan je bila meta višestrukih pretnji smrću poslednjih godina, Joko su pretili pre mnogo godina, a zatim je Don ubijen… Ovaj post otkriva mnogo o vama… i razočaravajući je“.

Foto:BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Drugi korisnik je komentarisao: „Ovo je nepoštovanje i rasistički prema obojenim ženama. Toliko te volim da me ispunjava tugom kada te vidim na tako niskom nivou na platformi društvenih medija“, prenosi Dejli mejl.

***

BONUS VIDEO: Hapšenje princa Hajnriha u Nemačkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar