Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Princ Hari u jednom delu svojih memoara "Rezerva" (Spare) iznosi svoju stranu 'zloglasnog sukoba' između Megan Markl i Kejt Midlton, zbog kog je Megan navodno „jecala na podu“.

Hari tvrdi da je Kejt (41) započela pasivno-agresivnu svađu putem tekstualne poruke četiri dana pre venčanja sa Harija i Megan Markl (41) 2018. godine.

Princeza Šarlot, ćerka Kejt Midlton, koja sada ima 7 godina, trebalo je da bude deveruša na kraljevskom venčanju. Prema Harijevim navodima, Midlton je poslala poruku Markl da se požali na Šarlotinu haljinu.

„Šarlotina haljina je prevelika, predugačka, suviše široka. Plakala je kada je to isprobala u kući“, navodno je napisala princeza od Velsa, prenosi Njujork post.

Foto: EPA-EFE/STR

U svojim memoarima, Hari objašnjava da su haljine bile „francuska moda“ i da su bile ručno šivene po određenim merama. Vojvoda od Saseksa je izjavio da „nije bio veliki šok“ otkriti da haljina ne stoji savršeno.

U to vreme, Markl je bila usred drame sa svojim ocem, Tomasom Marklom, koji je bio uhvaćen dok je postavljao inscenirane paparaco fotografije uoči venčanja. Hari kaže da je zato njegovoj budućoj supruzi trebalo jedan dan da odgovori na žalbu Kejt Midlton.

„Meg nije odmah odgovorila Kejt. Da, imala je beskrajne poruke vezane za venčanja, ali uglavnom se bavila haosom oko njenog oca. Zato je sledećeg jutra poslala poruku Kejt da je naš krojač tu“, kaže Hari.

„Rekla sam da je krojač spreman od 8 ujutro. „Evo. U KP [Kensingtonska palata]. Možeš li da odvedeš Šarlot da to promeni, kao što to rade druge mame?“, upitala je navodno Megan.

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Prema Hariju, ovaj odgovor „nije bio dovoljan“ za Midltonovu, koja je umesto toga insistirala da sve haljine „treba prepraviti“.

U svojoj knjizi Hari navodi: „Meg je pitala da li je Kejt svesna šta se trenutno dešava. Sa njenim ocem. Kejt je rekla da je dobro svesna, ali da su haljine bitne. A svadba je za četiri dana!“.

Princ dodaje da je Midlton imala i drugih „problema sa načinom na koji je Meg planirala svoje venčanje“.

Svađa se navodno završila tako što je Kej pristala da odvede Šarlot kod krojača, otvoreno napisavši: „Dobro“. Ali svađa je navodno bila previše za Markl da bi mogla da podnese, a Hari je rekao da je došao kući i zatekao svoju buduću ženu kako „jeca na podu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi izveštaji su tvrdili da je Markl rasplakala Midltonovu zbog svađe oko haljine, što je Harija razbesnelo jer je navodno to bilo netačno. Zvaničnici palate su navodno odbili da izdaju javnu izjavu u kojoj osporavaju takve izveštaje, što je dodatno podstaklo prinčev gnev prema kraljevskoj porodici.

U svom intervjuu sa Oprom Vinfri iz 2021. godine, Markl je izjavila da je ona zapravo bila ta koja je dovedena do suza tokom svađe i požalila se da su zaposleni odbili da isprave navode u medijima.

Midlton je odbila da javno govori o drami o odeći za deveruše, uzimajući mantru kraljevske porodice „nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj“.

BONUS VIDEO: Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare