Foto:EPA-EFE/YOAN VALAT

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern na poslednjoj sednici vlade je nespretno zaboravila da isključi mikrofon koji je zabeležio da je posle završenog govora lideru manje opozicione stranke poručila da je „arogantan kreten“. Senica je emitovana uživo na nacionalnoj televiziji, a snimak ovog peha postao je viralan na društvenim mrežama.

Naime, tokom postavljanja pitanja poslanika u skupštini, vođa libertarijanske stranke Akt Dejvid Simor, pitao je Ardern da li bi mogla da „da primer toga kako je napravila grešku, da se izvini za to kako treba i da je popravi”.

Odgovarajući na pitanje, Ardern je priznala da je izolacija – ključna, ali kontroverzna tačka odgovora Novog Zelanda na koronavirus– bila teška za javnost, ali je dodala da stoji iza svega što je vlada uradila tokom proteklog mandata.

Nakon što je završila svoj odgovor, Ardern je sela pored svog zamenika Granta Robertsona i tiho rekla „tako arogantan kreten“.

Njen mikrofon je u to vreme i dalje bio uključen.

Pročitajte još:

Obraćajući se medijima nakon parlamenta, Simor je prokomentarisao uvredu premijerke.

„Danas sam beskorisni Maor, sutra arogantan kreten“. Rekla je “Izvinjavam se, to nije nešto što je trebalo da kažem, kako bi moja mama rekla, ako nemaš ništa lepo da kažeš, nemoj to da kažeš“, rekao je Simor.

BONUS VIDEO Kolabarilala: Cela Srbija se smeje novom biseru Ane Brnabić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare