Foto: Shutterstock

Otac (44) proglašen je krivim i osuđen, jer je počinio psihičko nasilje nad kćerkom (17) u kući na širem belovarskom području u Hrvatskoj.

Sudija ga je kaznila sa 2.500 evra i moraće da plati 118 evra troškova prekršajnog postupka. Prema presudi, on je prošlog avgusta oko 23 sata vređao ćerku, a nije mu bilo prvi put.

ilustracija Foto:shutterstock

„Govorio joj je ‘glupa si, ti nisi moje dete, bolje da sam te izd*kao u wc-u nego što sam te napravio’. Time je počinio psihičko nasilje nad kćerkom što je kod nje prouzrokovalo uznemirenost i povredu dostojanstva“, naglasila je prekršajni sudija.

Posebno je šokantno bilo svedočenje devojke koja je ispričala kako im je otac kupio kebab, koka-kolu, čokolade, čips, a sebi dve litre vina. Kaže kako je počela da pada kiša te su uveče legli u krevet svo troje – ona, otac i mlađi brat.

Pročitajte još...

„Dirao me po grudima“

„Prvo me je otac mazio po licu, govoreći da me dugo nije video. Bili smo obučeni, na sebi sam imala trenerku i ljubičastu majicu. Kad sam zaspala, osetila sam da mi otac zavlači ruku u majicu, a nakon toga izvlači majicu iz pantalona. Trgla sam se i pokušala da ustanem, ali me je prvi put sprečio, a drugi put sam uspela. Tada mi je rekao da ja nisam njegova ćerka i da bi bolje bilo da me je izd*kao u wc, nego što me napravio. Tad je počeo da me dira po grudima. On je u vrlo kratkom vremenu popio ta dva litra vina, a rekao je i da je pre toga popio žestinu. Od tada više nemam kontakta s njim. O celom događaju tri puta su me ispitali u policiji“, ispričala je devojka.

Presuda za nasilje u porodici nije pravosnažna i otac može da se žali na nju. Nije poznato da li je protiv njega pokrenut i krivični postupak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar