Župan Damir Dekanić Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Vukovarsko-sremski župan Damir Dekanić uhapšen je sa troje policajaca i još dve osumničene osobe, zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom saobraćajnom nesrećom kod Cerne, preneli su hrvatski mediji.

Mediji navode da akciju vodi policijsko odeljenje za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, piše Index.hr.

Dekanić se sumnjiči da je uoči prošlog Uskrsa učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Cerni, između Vinkovaca i Županje.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

I dok je on tvrdio da je bio suvozač, što je i pisalo u tadašnjem policijskom izveštaju, istraga je pokazala da je Dekanić nesreću izazvao kao vozač u službenom automobilu.

Naime, Dekanić je nakon nesreće navodno pozvao svog rođaka da odmah dođe na mesto nesreće kako bi policajcima rekli da je on upravljao vozilom.

Navedena lica su postupila po tom sporazumu, nakon čega su na licu mesta usledile nezakonite radnje trojice policijskih službenika. Naime, sumnjalo se da su 38-godišnjak i 47-godišnja žena po dolasku policijske patrole dale neistinite iskaze o okolnostima saobraćajne nezgode i time stvorile osnov za dalje postupanje policije u dogovoren način, te da su policijski službenici suprotno odredbama Pravilnika o načinu policijskog postupanja službena lica u obavljanju poslova nadzora i upravljanja saobraćajem na putevima (Sl. glasnik 141/2011) propustili da preduzmu sve potrebne radnje.

Pročitajte još:

Zbog toga su ti policajci sada udaljeni sa dužnosti.

Kazao je i da je siguran da će istraga koja je potom pokrenuta potvrditi njegove reči te da njegova ostavka nije na stolu. Tvrdio je i da je cela situacija politizovana i da mu neko smešta i pokušava da ga isprovocira da bi podneo ostavku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare