Foto: Twitter

Zagrebačka policija saopštila je danas da je identifikovala, ali da još uvek traga za muškarcem koji je, kako je objavljeno na društvenim mrežama, uputio rasističke uvrede dostavljaču iz Indije.

„Uvidom u javno objavljene snimke, navedeni događaj bi se mogao kvalifikovati kao krivično delo javno podsticanje na nasilje i mržnju“, navodi se u saopštenju.

Za to delo predviđena je kazna do tri godine zatvora. U policiji navode da su odmah po saznanju o objavljenim snimcima, na kojima je vidljivo vređanje stranih državljana, započeli kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja svih relevantnih činjenica i otkrivanja osobe sa snimaka.

Operativnim radom vrlo brzo je utvrđen identitet muškaraca koji se dovodi u vezu s ovim događajem te su u toku mere intenzivnog traganja za njim, a s područja je Policijske uprave zagrebačke.

POGLEDAJTE JOŠ:

Policija je pozvala građane koji imaju bilo kakva saznanja o ovom muškarcu da im se jave.

Snimak muškarca koji u Zagrebu vređa dostavljača poreklom iz Indije, objavljen u nedelju, izazvao je brojne negativne reakcije. Autor snimka dostavljača pita odakle, a kada je dobio odgovorio, uzvratio mu je: „Odlazi kući, ovo nije tvoja zemlja. Opsovao ga je i poručio mu da se vrati u Indiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar