Ivan Turudić Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sudija Ivan Turudić, koji se našao u centru afere zbog poruka svojevremeno razmenjenih sa nekadašnjom državnom sekretarkom Josipom Rimac, kojoj je suđeno za korupciju, danas će u hrvatskom saboru biti izabran za glavnog državnog tužioca na predlog Vlade premijera Andreja Plenkovića.

Izboru Turudića za glavnog državnog tužioca protivi se opozicija, deo javnosti i predsednik države Zoran Milanović, koji tvrdi da za izbor Turudića postoje bezbednosne prepreke.

Gotovo svi hrvatski mediji su poslednjih dana bili preplavljeni porukama koje su procurele u javnost, a koje je Rimac razmenjivala sa Turudiće, ali i ne samo sa njim.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Neke od njih, koje je Rimac, upućivala poslaniku Predragu Štromaru (HNS), koji će danas u saboru glasati za izbor Turidića, poslužile su kao inspiracija zagrebačkim grafiterima pa su tako jutros na Gornjem gradu osvanuli grafiti „srce moje“, „dušo moja“, i „samo me ti možeš smiriti“.

Opravdavajući svoju odluku da podrži izbor Turudića, Štromar kaže da je Rimac (danas Pleslić) “sa svima tako komunicirala”.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prvi grafit sa natpisima “di si radosti” i “di si lipa” pojavili su se na zagrebačkom muzeju Mimara, ali su već sutradan bili prekriveni, što je, kako prenose hrvatski mediji, izazvalo još veći revolt jer su se sada pojavile i na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, ali i na jednom balkonu u Rijeci.

Hrvatski portal Index je tokom jučerašnjeg dana u svom logou naziv zamenio rečima: „di si radosti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar