Foto: incident kuzbass/east2west

Regruti Vladimira Putina snimljeni su kako pijani tuku jedni druge u kasarni za obuku uoči upućivanja na ratišta u Ukrajini.

Neverovatan snimak koji je procurio prikazuje pijane vojnike kako se udaraju pesnicama, a neki završavaju bez svesti na podu tokom tuče u kasarni u Jurgi u Sibiru.

Na snimku se vidi kako Putinova vojna obaveštajna služba i vojna policija vuku onesvešćene vojnike, koji su iz 74. gardijske moto streljačke brigade, duž ulice i dalje od krvave tuče.

Snimak se poklapa sa izveštajima o niskom moralu među ruskim regrutima i govori o širim problemima sa kojima se suočava Putinova vojska – lošom komandom, disciplinom i organizacijom.

Čovek, verovatno ruski vojnik, koji je snimao tuču iz zgrade koja gleda na haos, rekao je da je svedočio „teškoj borbi“.

„Neki preskaču ovde preko ograde. Ovo je zaista teška borba. Oni koji padnu u nesvest bivaju odvučeni. Oni se tuku, nekima je potrebna pomoć“.

Pukovnik Vjačeslav Epifancev odbio je da komentariše zašto su mobilisani vojnici izazvali tuču, ali i navode o lošem stanju u vojsci.

POGLEDAJTE JOŠ:

Među ruskim vojnicima ima pritužbi na nestašicu opreme, loše životne uslove i oskudnu obuku za nove regrute.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov u sredu je priznao da postoje problemi sa opremom za regrutacije, ali „snažne mere preduzete da se situacija popravi već daju prve pozitivne rezultate.“

On je rekao da su regionalne vlasti uključene u obezbeđivanje „opreme koja nedostaje“, a sada je zamenik premijera Denis Manturov „lično odgovoran za ovo“ u koordinacionom savetu koji je Putin formirao.

BONUS VIDEO Rusi zbog rata stižu u Gruziju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare