Foto: Printscreen

Video koji prikazuje desetine pijanih mobilisanih ruskih vojnika kako se tuku, preplavio je društvene mreže. Reč je o poslednjem slučaju velike nediscipline među regrutima ruskog predsednika Vladimira Putina.

U krvavoj tuči u Omsku jedan muškarac je zadobio tešku povredu glave.

Regruti su pili votku dok su čekali da budu poslati na prvu liniju fronta u Ukrajinu.

„Alkohol, nerad i propast sa kojom se suočavaju su faktori koji guraju mobilisane u antisocijalno ponašanje“, objavljeno je na antiratnom Telegram kanalu Omsk_ogo.

Policija je ranije viđena kako interveniše u tuču na pijaci u Lenjinjinski u blizini glavne baze za obuku. Ružna tuča je usledila posle više pobuna poslednjih dana jer ruski muškarci odbijaju da budu poslati na front, prenosi Dejli mejl.

Prošle nedelje 2.500 mobilisanih ruskih muškaraca u Kazanju suočilo se sa „pijanim“ generalom na protestu zbog uslova u kampovima za obuku i zbog zarđalog oružja.

Muškarci tvrde da ih tretiraju kao „svinje“.

„General je izbačen odavde – zver je stigla pijana i žalio se na naše ponašanje“, rekao je jedan regrut.

Dan ranije je otkriveno da je 39 muškaraca iz 252. motorizovanog puka napustilo liniju fronta u ukrajinskoj oblasti Lugansk i da su zahtevali da se vrate u Rusiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su ostali sami na frontu, napušteni od svojih komandanata, rekao je izvor.

Vojnici iz Čuvaške republike su odbili da napuste svoju bazu i odu na front, jer su tvrdili da su ih ruski zvaničnici prevarili oko plaćanja.

Ove pobune u ruskim bazama i na frontovima dolaze u trenutku kada ukrajinska vojska i dalje odbija napore Rusije da zauzme i zadrži delove istočne Ukrajine.

BONUS VIDEO: Kilometarski redovi za vodu u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar