Vladimir Solovjev i Vladimir Putin
Vladimir Solovjev i Vladimir Putin Foto: Sergei Karpukhin / TASS / Profimedia, EPA-EFE/MIKHAIL TERESHCHENKO / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Andrej Sidorov, zamenik dekana za svetsku politiku na Moskovskom univerzitetu i jedan od omiljenih propagandnih novinara Vladimira Putina, kritikovao je tokom nastupa na državnoj televiziji rat u Ukrajini zbog nejasnih ciljeva.

„Šta trenutno percipiramo kao pobedu? Oslobađanje Luganska i Donjecka te pripajanje dve nove regije. Je li to pobeda? Od čega se ona sastoji? Ranije je to bilo demilitarizacija Ukrajine i osvajanje Kijeva, kao kad smo osvojili Berlin, to je bila značajna pobeda nakon koje je usledila denacifikacija. Ipak, trenutno nemamo takav cilj „, rekao je je Sidorov, inače ista osoba koja je u oktobru govorila da Rusija treba da udara na ukrajinske civile kako bi ih se psihički slomilo.

Nastavio je potom da ispituje o značenje pobeda, a onda ga je drugi gost Vladimir Solovjov upitao da li Moskva planira da osvoji Brisel i zapadne delegate i da oni dođu tu za svojim zahtevima.

„Ne mislim da će im to dozvoliti njihovi drugovi koji su u Vašingtonu. Predlažeš li da osvojimo i Vašington“, upitao je Sidorova drugi gost, na šta je on odgovorio da to ne bi značilo rusku pobedu jer bi tada uništili pola sveta.

Pročitajte još:

Sidorov je rekao da treba postaviti jasne ciljeve i dodao da nije očekivao takvo zajedništvo Zapada, aludirajući na namere Kine i SAD-a da ubrzaju svoj ekonomski rast. Sidorov smatra da to treba da učini i Rusija.

„Trampov dolazak na vlast nam je omogućio predah. Napravio je pauzu i dao nam vremena da se pripremimo. Da je Hilari Klinton pobedila na izborima sve bi počelo ranije. Pritisak bi bio veći. Tu su oni pogriješili sa sankcijama jer su mislili da nam je ekonomija u stanju iz 2016. godine“, zaključio je Sidorov.

BONUS VIDEO Život jedne ukrajinske porodice pod restrikcijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar