Veći broj demonstranata koji se ponovo se okupio danas ispred zgrade parlamenta Novog Zelanda u Velingtonu, poziva na ukidanje obavezne vakcinacije protiv koronavirusa i odbija da prekine proteste uprkos hapšenjima.

Policija je juče uhapsila 120 ljudi dok je pokušavala da nasilno ukloni demonstrante, a danas je saopštila da tokom noći oko zgrade parlamenta nije bilo incidenata, iako su dve osobe privedene zbog neadekvatnog ponašanja zbog alkoholisanosti.

Pročitajte još:

„Policija nastavlja da odmereno pristupa demonstrantima, koji ulaze u teritoriju parlamenta i od njih je više puta traženo da odu“, izjavio je nadzornik Kori Parnel u saopštenju.

Ovo je četvrti dan zaredom otkako je nekoliko hiljada demonstranata, inspirisanih protestima kamiondžija u Kanadi, „okupiralo“ travnjake u glavnom gradu Velingtonu i blokiralo okolne ulice svojim kamionima, automobilima, kamper kombijima i motociklima.

Foto: TANJUG/Mark Mitchell/NZ Herald via AP

Još više šatora je danas podignuto na travnjaku oko zgrade parlamenta, dok sve više demonstranata pristiže iz čitave zemlje.

BONUS VIDEO: Haos u prestonici Kanade – protesti protiv kovid mera 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare