Džasinda Ardern,Novi Zeland, Okland, teroristički napad supermarket
Džasinda Ardern Foto: Alex Burton/New Zealand Herald via AP

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern odlučila je da otkaže venčanje jer se zemlja suočava sa žestokim udarom omikron soja.

Govoreći na redovnoj konferenciji za novinare, Ardern je rekla da su zdravstvene vlasti prijavile devet slučajeva omikrona u jednom porodičnom domaćinstvu. Porodica je otputovala u Okland da prisustvuje venčanju, kada su se svi zarazili omikon sojem. Stoga je premijerka donela odluku da i svoju proslavu odloži, kako ne bi doprinela bržem širenju zaraze.

„Moje venčanje je odloženo, ali time se samo pridružujem mnogim drugim Novozelanđanima koji su imali takvo iskustvo zbog pandemije. Takav je život“, istakla je Ardern.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prošlog meseca, vlasti Novog Zelanda odlažile su postepeno otvaranje granice do kraja februara zbog zabrinutosti oko omikrona.

Kris Hipkins, državni ministar borbu protiv korone rekao je građanima da ovakvi izazovi iziskuju strpljenje.

„Čekanje do kraja februara povećaće ukupnu zaštitu Novog Zelanda i usporiti eventualno širenje omikrona. Nema sumnje da je ovo razočaravajuće i da će poremetiti mnoge planove za odmor, ali je važno da jasno iznesite ove promene danas, kako bi imali vremena da ostvarite planove sutra“, poručio je Hipkins.

BONUS VIDEO Omikron –  novi soj pred vratima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar