Foto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia, EPA/EFE

Vojni komesar ruske oblasti Habarovsk smenjen je sa funkcije, nakon što je polovina novomobilisanih poslata kući, jer nisu ispunjavali potrebne uslove, izjavio je danas guverner ove oblasti Mihail Degtjarjev.

„Regionalni vojni oficir Jurij Sergejevič Lajko smenjen je danas sa funkcije. To ni na koji način neće uticati na izvršenje ciljeva koje je pred nas postavio predsednik Vladimir Putin. Radimo zajedno sa Ministarstvom odbrane, našom industrijom, organizacijama i svim relevantnim agencijama“, rekao je Degtjarjev u video snimku na Telegramu.

Prema rečima guvernera, nekoliko hiljada stanovnika Habarovske oblasti je pozvano u okviru delimične vojne mobilizacije, ali je polovina vraćena kućama, jer nisu ispunjavali potrebne uslove.

Pročitajte još:

U Rusiji je 21. septembra objavljena delimična mobilizacija, a saopšteno je da će biti mobilisano 300.000 ljudi.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je juče da građani Rusije koji su mobilisani u okviru delimične mobilizacije prolaze borbenu obuku u centrima za obuku Ministarstva odbrane i na pozadinskim poligonima.

BONUS VIDEO Rusija prisvojila 4 oblasti Ukrajine: Kraj rata ili eskalacija? – gosti Vladan Alimpijević i Kristijan Veršuc

Komentari

Svi komentari (0)