Sergej Nariškin Foto: EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN

Francusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su primedbe šefa spoljne obaveštajne službe Rusije Sergeja Nariškina, koji je sugerisao da se zvanični Pariz priprema da pošalje u Ukrajinu 2.000 vojnika, dezinformacije i čin neodgovornosti koji iznova potvrđuje da Rusija sistematski koristi dezinformacije.

„Ovu vrstu provokacije smatramo činom neodgovornosti“, navodi se u saopštenju francuskog ministarstva odbrane, prenosi Rojters.

Nariškinovu izjavu da se Francuska priprema da pošalje oko 2.000 vojnika u Ukrajinu i upozorenje da bi u tom slučaju francuske trupe bile legitimna meta ruskih snaga, prenela je ruska novinska agencija TASS.

Francusko-ruski odnosi su se dodatno pogoršali od kako je zvanični Pariz povećao podršku Ukrajini kroz potpisivanje bilateralnog sporazuma o dugoročnoj bezbednosnoj saradnji. Pored toga Francuska je obećala i da će Ukrajini poslati veći broj krstarećih raketa dugog dometa.

Francuski predsednik Emanuel Makron je takođe zauzeo oštriji stav prema Rusiji i poručio da „Moskva mora biti poražena“.

BONUS VIDEO: NATO upozorio da Ukrajini ponestaje municije: Moskva pojasnila šta je Putin mislio govoreći o pripravnosti nuklearnih snaga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar