Sergej Nariškin Foto: EPA/STR

Rusija ima informacije da Francuska već priprema vojni kontingent za slanje u Ukrajinu, koji će u početnoj fazi brojiti oko 2.000 ljudi, izjavio je danas direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

„Sadašnje rukovodstvo zemlje (Francuske) ne brine o pogibiji običnih Francuza i brigama generala. Prema podacima koje je dobila ruska spoljna obaveštajna služba, već se sprema kontingent za slanje u Ukrajinu. U početnoj fazi to će biti oko 2.000 ljudi“, rekao je Nariškin, preneo je TASS.

Prema rečima direktora Spoljne obaveštajne službe, francuska vojska strahuje da tako značajna jedinica neće moći tiho da bude prebačena u Ukrajinu i da tamo bude stacionirana.

Pročitajte još...

„Tako će postati prioritetna legitimna meta za napade Oružanih snaga Rusije. To znači da će doživeti sudbinu svih Francuza koji su ikada sa mačem došli na teritoriju ruskog sveta“, istakao je Nariškin.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je krajem prošlog meseca rekao da ne iskljuje mogućnost slanja kopnenih snaga zapadnih zemalja u zonu specijalne vojne operacije. Makron je rekao i da zapadne države „nameravaju da urade sve što je potrebno“ da spreče Rusiju da preuzme prevagu u sukobu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar