Foto: Dateline / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Gislejn Maksvel, poznatija i kao saradnica američkog milionera i pedofila Džefrija Epstajna, tvrdi da se "ne seća" sastanka princa Endrua i Virdžinije Đufre - i da je zloglasna fotografija na kojoj britanski princ grli tada maloletnu Virdžiniju "zapravo lažna".

U ekskluzivnom intervjuu za Mejl on Sandej, prvom emitovanom intervjuu otkako je u zatvoru, Maksvel (61) je insistirala da se ne seća da je par provodio vreme zajedno u Velikoj Britaniji ili SAD.

Zloglasni snimak para, koji je navodno snimljen u martu 2001. u Maksvelovom stanu, Đufre je dala mediju Mejl on Sandej u februaru 2011. godine.

Gospođa Đufre, ranije Roberts, tvrdila je da je bila primorana da ima seks sa princom kada je imala 17 godina, pošto ju je na to primorao osuđeni pedofil Džefri Epštajn, koji je 2019. pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji.

U intervjuu čiji će se delovi pojaviti u tok šou Džeremija Kajla sutra uveče u 19 časova, Maksvel kaže: „Ne sećam se njihovog susreta. I mislim da ta slika nije stvarna. To je lažna fotografija. Ne verujem da je to stvarno ni na trenutak, u stvari, siguran sam da nije. Nikada nije postojao original, nema fotografije“, rekla je ona.

Princ Endru i Gislejn Maksvel Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ona je dodala: „Ne postoji original te fotografije, (samo) kopije kopija i njeni delovi, prema nekim stručnjacima, izgledaju kao da su fotošopovani. Ne sećam je se u svom domu“, piše Mejl on Sandej.

Najavljujući emisiju pod nazivom „Gislejn iza rešetaka“, Kajl je rekao gledaocima: „Maksvel govori o Epsatajnu, princu Endruu, pa čak i o pokojnoj kraljici. Ovo je Gislejn Maksvel iza rešetaka i po njenim vlastitim rečima“.

Intervju dolazi u trenutku kada princ Endrju treba da pokrene dramatičnu ponudu za poništavanje nagodbe od više miliona funti koju je sklopio sa gospođom Đuvre u pokušaju da je natera da povuče svoje optužbe za seksualni napad i možda obezbedi izvinjenje.

Princ Endru Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Vojvoda od Jorka je preduzeo akciju nakon što je gospođa Đuvre prošle godine odustala od tužbe protiv Epstajnovog bivšeg advokata Alana Deršovica, kojeg je takođe optužila za seksualni napad.

Rekla je da je „možda pogrešila“ u identifikaciji.

Maksvel, koja služi 20-godišnju kaznu zbog podvođenja devojaka za svog pokojnog ljubavnika i seksualnog prestupnika Džefrija Epstajna, rekla je da je „sasvim moguće“ da je Endru upoznao Virdžiniju dok je putovala sa Epstajnom.

„Ali izgleda da fotografija nije prava. I ne sećam se da je snimljeno. Ne sećam se susreta Virdžinije i princa Endrua“, navela je.

U februaru prošle godine, Endru je pristao da plati Virdžiniji (39) nagodbu da odustane od građanske tužbe, ali nije prihvatio krivicu i nastavlja da negira bilo kakvu nepravdu.

Princ Endru i Gislejn Maksvel Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ali skandal je znatno narušio njegovu reputaciju i učinio ga izopštenim iz kraljevske porodice. Oduzeta mu je vojna titula i zamoljen je da ne koristi titulu „njegovo kraljevskog visočanstvo“.

Novi dokazi, kako ih vidi Mejl on Sandej, naveli su ga da se konsultuje sa advokatima u SAD u nadi da će iznuditi povlačenje.

Oni bliski Endrjuu su tvrdili da je želeo da se bori protiv optužbi na sudu, ali su ga snage Palate ubedile da pristane na dogovor koje su se plašile da će negativan publicitet slučaja zaseniti kraljičin platinasti jubilej.

„Endru se osećao kao da je u ekspres loncu, kao da mu nije ostavljeno ništa drugo osim da se smiri“, rekao je izvor. „Ali on nikada nije želeo da se nagodi i uvek je insistirao da je nevin. Želi da vidi koji bi mu pravni putevi mogli biti dostupni“.

Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Vojvoda je ranije rekao da se „ne seća“ da je sreo gospođu Đufre i doveo je u sumnju sliku, tvrdeći da „nije od onih koji se grle“ ili „iskazuju naklonost“ u javnosti.

U intervjuu za BBC njuznajt 2019. godine, Endru je rekao da, iako se prepoznaje na slici sa gospođom Đufre, tvrdi da nije moguće dokazati da li je slika lažna. Takođe je tvrdio da slika nije mogla biti snimljena u Londonu, jer je bio u svojoj „putnoj odeći“.

Gđa Đufre je insistirala za BBC Panoramu 2019. da je fotografija „autentična“ i rekla da je original dala FBI-ju 2011. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Bivša tužiteljka za seksualne zločine Vendi Marfi ranije je rekla da je slika stvarna. Ona je rekla da da se u slučaju ne radi o članu kraljevske porodice, „slika vam ne bi govorila ništa, jer nije slika seksualnog napada“.

Da je to bio običan slučaj, rekla je da misli da bi „odbrana samo rekla da to samo dokazuje da su bili zajedno na zabavi“.

Ona je dodala da to što je Maksvel u pozadini znači da fotografija „nema nevino objašnjenje, jer nema nevinog razloga da je grli, čak ni u društvenoj situaciji“.

Profesor digitalne forenzike i analize slika takođe je tvrdio da je fotografija stvarna u februaru prošle godine.

Profesor UC Berkelei Heni Farid rekao je da misli da je „malo verovatno“ da je fotografija lažirana.

Rekao je da svetlost i senke na slici ne pokazuju nedoslednosti i ne izgleda verovatno da su Endruovo telo ili glava stavljeni na sliku.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar