Princ Endru i kraljica Elizabeta
Princ Endru i kraljica Elizabeta Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Dok princ od Velsa i vojvoda od Kembridža, princ Čarl i princ Vilijam, pozivaju na smenu princa Endrua, kraljica Elizabeta II i dalje štiti svog sina, tvrde eksperti.

Kraljica želi da zadrži Endrua (62) u svojoj blizini jer je on „veoma odan“, tvrdi biograf kraljevske porodice Endru Morton za Mirorov podkast.

Pisac, koji je napisao knjigu „Dajana: Njena istinita priča“ 1992. godine rekao je da kraljica „duboko ceni Endruovu lojalnost prema njoj, kao njegove postupke tokom Foklandskog rata i požara u zamku Vindzor 1992. godine“.

„Nikada neće reći ni reč protiv nje, uvek je bio veoma odan“, rekao je Morton.

On je dodao da je Endruova vojna akcija impresionirala njegovu majku, prenosi Dejli mejl.

kraljica Elizabeta i princ Endru
kraljica Elizabeta i princ Endru Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Ona se divila činjenicama da je tokom Foklandskog rata 1982. godine, bio mamac, što znači da je njegov posao bio da zaštiti nosač aviona „HMS Nevidljivi“, jer su Argentinci hteli da ga potope“, nastavo je.

Morton je rekao da je vojvoda od Jorka bio ključan u osiguravanju da neprijateljske snage ne pogađaju svoje ciljeve.

On je, dodao da je Endru, bio glavna meta Argentinaca tokom sukoba i pokazao je mnogo hrabrosti. Zbog toga je kraljica i cenila njegove postupke.

Pisac ističe da je kraljica bila impresionirana kako je Endru ogranizovao preuzimanje umetničkih dela tokom požara u zamku Vindzor 1992. godine. Navodi da je ovim postupcima Endru pokazao lojalnost prema kraljici što ona verovatno neće zaboraviti.

Zbog toga ga i dalje drži uz sebe iako je prilično jasno da je zbog skandala oko druženja sa pedofilom Džefrijem Epstajnom i optužbi za silovanje koje je iznela Virdžinija Džufre, postao omražen u javnosti, ali od strane pojedinih članova kraljevske porodice.

Endru je bio uz svoju majku tokom komemoracije vojvodi od Edinburga u Vestminsterskoj opatiji u martu ove godine. Morton smatra da je kraljica iskoristila ovu porodičnu priliku da pruži podršku svom sinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako ga majka štiti, Endru je sa druge strane besan na prinčeve Čarlsa i Vilijama jer su sprečili njegov povratak u javni život na ceremoniji dedele Ordena ranije ovog meseca. Potom je sprečen da prisustvuje svečanostima na Rojal Askotu, ali se ističe da je besan zbog mešanja majčinih naslednika.

Strahuje se da bi nesuglasice među trojicom prinčeva mogle da izazovu sukob među kraljevskom porodicom tokom njihovog predstojećeg letovanja u Balmoralu.

„Endru očajnički želi da obnovi svoj život i želi nazad sve svoje titule“, rekao je izvor za britanski San.

„Ali ljut je na Čarlsa i Vilijama što su zaustavili njegove planove“, dodao je.

BONUS VIDEO: Megan i Hari u Njujorku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare